Home / / Tv-serie ‘Klik ‘m aan’ helpt met digitale vaardigheden

Tv-serie ‘Klik ‘m aan’ helpt met digitale vaardigheden

REGIO – Jezelf redden op de computer, tablet of smartphone is niet altijd voor iedereen vanzelfsprekend. Maar omdat de maatschappij steeds meer om digitale vaardigheden vraagt, zetten de bibliotheken in Overijssel zich er voor in dat iedereen volwaardig mee kan doen.

Dit heeft onder meer geresulteerd in een nieuwe zevendelige tv-serie genaamd ‘Klik ‘m aan. ‘Deze serie stimuleert inwoners van Overijssel op een laagdrempelige manier aan te haken bij de digitale samenleving. De eerste aflevering is vanaf donderdag 13 januari te zien op RTV Oost om 17.30 uur.

Onderwerpen

In ‘Klik ‘m aan’ gaat presentator Daniel Godinho Veiga in gesprek met mensen over hun digitale kennis. Verschillende onderwerpen worden op een laagdrempelige manier behandeld. Hoe werkt een tablet of een computer, wat kun je met WhatsApp en hoe maak je een digitaal foto-album? Ook is er aandacht voor digitale zorg van specialist of huisarts, inloggen met DigiD en wordt uitgelegd hoe je je veilig op het internet kunt begeven. Daniel volgt mensen die niet langer aan de zijlijn willen blijven staan, maar zich willen redden op de computer en smartphone. Zij willen bijvoorbeeld FaceTimen met kleinkinderen, een cadeautje online kopen, online bankieren. Diverse bibliotheken in Overijssel werkten mee aan de totstandkoming van de afleveringen.

Taal Werkt!

‘Klik ‘m aan’ wordt gemaakt door Apex Audio Visuals. Het programma is een onderdeel van Taal Werkt!, een initiatief van het Netwerk van Overijsselse Bibliotheken, mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel. Binnen Taal Werkt! werkten bibliotheken de afgelopen vier jaar samen met partners in een groot aantal projecten aan het thema basisvaardigheden, waaronder lezen, schrijven en digitale vaardigheden.
Meer informatie over de uitzendingen en de tijdstippen van ‘Klik ‘m aan’ is te vinden op www.rtvoost.nl/klikaan.

Lees ook

Het Boek van de Week

Iedereen gaat wel eens graag naar buiten. Dan loop je door het stadspark, de hei …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.