Start verkiezingscampagne gemeenteraad op Agnieten College

NIEUWLEUSEN – Sinds afgelopen oktober zijn de TL4 examenleerlingen Maatschappijleer op het Agnieten College druk bezig met de gemeenteraadsverkiezingen. De leerlingen hebben acht politieke partijen opgericht, er zijn fractieleiders aangesteld en verkiezingscampagnes geschreven.

De volgende partijen hebben zich ingeschreven, waarvan sommige met een lijstverbinding: VVD, CDA, PvdA, SP, D’66, Groen Links, Piraten Partij en PVV. Met nog twee maanden voor de boeg laten de partijen zich nadrukkelijk horen in de gemeente. En wanneer de coronaregels het toelaten, hopen zij meerdere verkiezingsdebatten te houden en net als bij voorgaande verkiezingen het slotdebat te mogen voeren in de raadzaal van het gemeentehuis.

Vier onderwerpen

‘Dalfsen Kiest’ is de leus van de campagne van de gemeente zelf. De jongeren zullen laten zien dat er ook echt iets valt te kiezen en schuwen daarbij het debat met de zittende partijen niet. Leefbaarheid van het platteland, betaalbare woningen, een balans tussen landbouw en klimaatregels en beroepsonderwijs dichtbij huis en de bedrijven, zijn vier onderwerpen die in meerdere partijprogramma’s terugkomen. De politieke partijen van de jongeren roepen iedereen op om ze te gaan volgen via Instagram en/of via de lokale en regionale media.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.