Home / / Recordopbrengst voor de alternatieve ALS nieuwjaarsduik

Recordopbrengst voor de alternatieve ALS nieuwjaarsduik

DALFSEN – Op 1 januari kon de traditionele Nieuwjaarsduik in de Vecht niet doorgaan. Maar de alternatieve nieuwjaarsduik – de Thuisduik – werd wel gehouden. En dit werd een groot succes. Hart van Nederland besteedde ‘s avonds zelfs aandacht aan de Thuisduik van Henk Upper. Deze keer werd een record behaald van in totaal maar liefst 8005,72 euro.

De laatste ‘normale’ Nieuwjaarsduik in 2019 leverde in dat jaar, de tot dan toe hoogste opbrengst van 7533 euro op. Vorig jaar was de eindstand van de Thuisduik 4500 euro.

Onverstoorbaar

Drie alternatieve thuisduikers trokken veel aandacht. Henk Upper kreeg in zijn straat de nodige belangstelling toen hij in de originele kleding van de Midwinterhoornblazers net voor zijn carport rond het middaguur stond te spelen. Vanaf het dak van zijn carport kreeg hij twee kruiwagens vol en een emmer ijswater over zich heen. Onverstoorbaar bleef hij echter doorblazen. Henk deed mee omdat zijn vrouw Ineke in november 2021 de diagnose ALS kreeg. Veel mensen hebben zijn alternatieve Thuisduik gesponsord, voor hem werd het prachtige bedrag van 3005,22 euro overgemaakt. Zijn originele duik zorgde ervoor dat het filmpje ’s avonds bij Hart van Nederland werd getoond.

Achtertuin

Wethouder André Schuurman dook in de ‘achtertuin’ van het gemeentehuis de Vecht in. Hij typeerde zichzelf als een ‘koukleum’ die dit normaal nooit zou doen. Maar voor de strijd tegen ALS was hij bereid de kou te trotseren. Zelf werd hij ruim 20 jaar geleden met ALS geconfronteerd toen zijn vader hieraan overleed. Uiteindelijk kwam de teller voor hem op 1795 euro te staan.
Jan Ardesch deed net als vorig jaar weer mee aan de Thuisduik. Hij ging kopje onder in het koudwaterbad achter zijn huis. Net als vorig jaar in de kleding van de Toerclub Dalfsen. Met name de achterban heeft hem ook dit jaar weer royaal gesponsord. Jan kreeg dit jaar zelfs 800 euro meer dan vorig jaar, zijn eindstand werd 2787,50 euro.

Foto van Henk Upper: Johan Bokma

 

 

Foto van Jan Ardesch: Team Dalfsen

Foto van André Schuurman: Team Dalfsen

 

Lees ook

Ook in Dalfsen waren de winkeliers de lockdown beu

DALFSEN – “Ondanks dat er al iets was uitgelekt, heb ik met enige spanning en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.