Politiek Verwoord: Gemeentebelangen

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is Jos Ramaker van Gemeentebelangen aan het woord.

‘Op naar meer Samen Zijn’ stond oudejaarsdag op de voorpagina van de Stentor. Zeer toepasselijk, was mijn eerste gedachte. Maar we moeten ons toch ook blijven houden aan de coronamaatregelen? Dat was het dubbele gevoel dat ook bij mij boven kwam drijven. Want ook in de gemeente Dalfsen zijn de laatste dagen weer veel meer positieve besmettingen geconstateerd. Velen van ons hebben het afgelopen jaar en ook daarvoor al behoorlijk last gehad van het coronavirus. Zelf, of in de eigen kring. Ook zijn ons mensen ontvallen door dit verschrikkelijke en langdurig heftige virus.

Koesteren

Onze menselijke nood is groot ‘Wanneer stopt dit? Wanneer kunnen we weer ons vrij samen bewegen? Wanneer kunnen we weer spontaan binnenlopen bij onze plaatselijke ondernemers?’ Ook zij, onze ondernemers hebben het loodzwaar. Zowel in de horeca, de cafés als in de non-food. Laten we hopen dat onze bedrijven kunnen blijven bestaan in deze bizarre tijden. Want wat is een dorpskern zonder horeca, zonder een bloeiend winkelhart en zonder enthousiaste ondernemers? Nu deze crisis langer gaat duren zien we de acceptatie voor beperkingen bij ons Nederlanders verder afnemen. Het verzet neemt toe, protesten leiden soms tot confrontaties. Gelukkig is Dalfsen een nuchtere plattelandsgemeente. De prikbereidheid is hier groot, want dat hebben we voor elkaar over. Dat we het voor elkaar doen, dát moeten we koesteren. Juist nu!

Fietsvriendelijk

Ook blijft de vraag ‘Wanneer kunnen de vele vakantiegangers onze recreatiebedrijven weer bezoeken? Wanneer kunnen ze weer voluit op de fiets, om er op uit te trekken op de mooie fietspaden die ons Dalfsen rijk is?’ Dalfsen stond lang bekend als ‘het fietsvriendelijke dorp van Salland’. Vanuit de gemeente wordt voortdurend gewerkt aan het verbeteren van de knooppunten, en de afstemming van de routes. Top! Maar zou het niet prachtig zijn als ook de fietspaden nog veel meer de verbinding maken tussen onze kernen? De elektrische fiets heeft zijn intrede gedaan, en de afstanden lijken korter geworden, voor onszelf maar ook voor de toerist. En mooie fietspaden stimuleren ook de niet-elektrische fietsers. Als gemeente moeten we daar op inspelen met veilige en attractieve fietsverbindingen. Graag gaan wij voor de slogan ‘Dalfsen, het fietsvriendelijke dorp in Overijssel.

Stappen

Gelukkig zijn er vorige week enkele voorzichtige stappen van versoepeling gezet. Ik hoop van harte dat, nu de basisscholen weer opengaan, ook andere sectoren, instellingen en bedrijven snel zullen kunnen volgen. En ook de verenigingen staan met smart te wachten om al hun sportieve en muzikale activiteiten weer op te pakken. We willen allemaal weer meer reuring en bedrijvigheid zodat we elkaar in onze bloeiende kernen en gemeenschappen weer zonder vrees of beperkingen op kunnen zoeken. Dat zou fijn zijn!
Ik wens u allen een gelukkig en vooral gezond nieuwjaar toe! Houd vol, ook in 2022, en doe alles wat u kunt doen. Voor uzelf, en vooral ook voor uw dierbaren. Het Samen Zijn moeten we met zijn allen blijven koesteren, met iedereen binnen onze mooie gemeente Dalfsen.

Hartelijke groet,
Jos Ramaker
Fractievoorzitter Gemeentebelangen

Meer foto's

image description

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.