Piloot Erik Pieters bezorgd over aanvliegroute Lelystad airport

OMMEN – Erik Pieters, piloot en de nummer 6 op de kandidatenlijst van de VOV, geeft aan de afwachtende houding van wethouder Bongers niet te begrijpen.

Pieters zegt: “Nadat Henri Mors, fractievoorzitter D66, vóór de jaarwisseling alvast een door de gehele gemeenteraad van Ommen ondersteunde motie naar het college stuurde – bedoeld om te handelen gelijk aan Dalfsen – met het verzoek om alvast in de geest van de motie te handelen, reageert portefeuillehouder wethouder Bongers namens het college, via de Ommenaar, als volgt: ‘Het college staat daar inderdaad positief in. Maar we wachten eventjes de raadsvergadering af’.”

Druk opvoeren

Volgens Erik Pieters moet het college de druk juist nú opvoeren. “En wel voordat het vliegveld open gaat en we gek worden van laagvliegende vliegtuigen.” Volgens Pieters is laagvliegen niet nodig als de luchtruimindeling wordt veranderd. Nu gebruiken militairen het luchtruim tot lage hoogte, deze maken met straaljagers gebruik van vliegroutes boven Ommen.

De nummer 6 op de VOV kandidatenlijst zegt uit ervaring te melden dat als de aanvliegroute te druk gaat worden, de verkeersleiding er dan voor zal kiezen om verkeer richting oosten te sturen, waardoor de kans heel groot is dat er laagvliegende vliegtuigen over Ommen komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.