Ommen wil onder voorwaarden meewerken aan uitbreiding camping De Kleine Wolf

OMMEN – De gemeente Ommen wil onder voorwaarden meewerken aan de uitbreidingsplannen van Camping De Kleine Wolf in Stegeren. De camping wil graag het buitenzwembad, de zwemvijver en de parkeercapaciteit vergroten en een tweede bedrijfswoning plaatsen bij de tweede oprit van de camping.

Campingeigenaren Anne-Sophie en Peter Kamphuis hebben hiervoor een aanvraag bij de gemeente ingediend, omdat ze uit een enquête afleiden dat de gasten het zwembad als te klein ervaren en dat het parkeren problemen geeft. Om te voorkomen dat bezoekers hun voertuig langs de Coevorderweg neerzetten, willen ze het stuk grond tegenover de camping omvormen tot een parkeerplaats. Over de aankoop van de grond hebben ze al mondeling overeenstemming bereikt met de huidige perceeleigenaar.
De locatie heeft tot dusver echter een agrarische bestemming en die moet worden omgezet naar recreatieve doeleinden. Dat kan, vindt de gemeente, maar dan moet er als tegenprestatie elders kwalitatief worden geïnvesteerd. Dat streven willen de campingeigenaren combineren met een al langer levende wens om iets te doen aan de snelheid van het verkeer op de Coevorderweg. Daar wordt momenteel vaak te hard gereden; een kwestie die ook Plaatselijk Belang Stegeren Junne al eerder heeft aangekaart. De plannen voor een nieuwe parkeerplaats kunnen dan samenvallen met snelheidsbeperkende maatregelen. Door een veilige oversteek te realiseren tussen de camping en het parkeerterrein kan de snelheid van het verkeer worden afgeremd.

Uitbreiding zwembad

Als de nieuwe parkeerplaats er komt, kan een deel van de huidige parkeerplaats op het campingterrein gebruikt worden voor het uitbreiden van het zwembad. Vanwege de hevige concurrentie in de campingwereld wil De Kleine Wolf het zwembad uitbreiden met een nieuw buitenbad, een extra glijbaan en overkapping van het bestaande kinderbad. Met deze laatste oplossing kan het bad in de zomer dienst doen als buitenbad en in koude periodes als binnenbad.
Wethouder Leo Bongers prijst de camping om de ontwikkelde plannen: “De Kleine Wolf is een topspeler binnen de recreatieve sector. Je kunt merken dat er een nieuwe generatie aan het roer staat, met frisse nieuwe plannen. Deze oplossing getuigt niet van ‘alleen maar meer willen’, maar het is echt een integraal plan waarmee verschillende knelpunten kunnen worden opgelost.”

Camping van het Jaar

De Kleine Wolf doet het vooralsnog goed in de concurrentiestrijd, die ook internationaal speelt, nu Franse investeerders veel Nederlandse recreatieparken overnemen en opknappen. Afgelopen week werd de camping in Stegeren door de ANWB uitgeroepen tot Camping van het Jaar 2022 en daarmee bestempeld tot fijnste gezinscamping van Nederland. De Kleine Wolf won deze publieksverkiezing in 2020 ook al. “Wij blijven investeren in de wensen van de gasten”, melden Anne-Sophie en Peter Kamphuis op hun website. “Dat is echt onze kracht en aan de top blijven is onze ambitie. We houden trends en ontwikkelingen nauwlettend in de gaten, maar we blijven vooral dicht bij onszelf. Wij geloven dat het echte kampeergevoel in de kleine dingen zit.”

Tekst: Hans Keesmaat

Foto: Anne-Sophie en Peter Kamphuis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.