Home / / Lezing: Botanische reis door Lesotho

Lezing: Botanische reis door Lesotho

OMMEN – Op 27 januari om 11.00 uur is er vanuit Groei en Bloei een lezing in de Carrousel, genaamd ‘Botanische reis door Lesotho’. Spreker is Harry Jans van Jans Alpines.

Aan de hand van een powerpointpresentatie vertelt Harry Jans over zijn reis door Lesotho, een land in Afrika dat geheel wordt omsloten door Zuid-Afrika. Omdat het op een hoog plateau ligt, omgeven door bergen, wordt het ook wel ‘Kingdom in the Sky’ genoemd. Jans vertelt over de bijzondere bergflora waarvan bepaalde soorten uitsluitend hier voorkomen. Een bekend Aloë bij succulentenliefhebbers is de Aloë polyphylla. Deze vormt grote, spiraalvormige rozetten en is het symbool voor Lesotho. Ook de meer bekende soorten komen voorbij zoals de wilde gladiool, de vuurpijl, Agapanthus en Prothea. De entree is gratis voor leden en 5 euro voor niet-leden. Toegang uitsluitend met een geldige QR-code. Zie verder

www.ommen.groei.nl

Lees ook

Het Boek van de Week

Iedereen gaat wel eens graag naar buiten. Dan loop je door het stadspark, de hei …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.