KindPleinWest op 12 januari 2022 in gebruik genomen

OMMEN – Op woensdag 12 januari was het zover: de leerlingen van de onderbouw van het Koloriet mochten hun nieuwe school betreden. Om 8.15 uur kwamen de eerste leerlingen met hun ouders het nog wat zanderige plein opgelopen.

Onwennig en vol spanning werd er rondgekeken. De bouwvakkers waren net voor de kerstvakantie klaar met de bouw. Alle kinderen waren hier al een jaar lang getuige van geweest, maar de vraag was of de juffen en de meesters het ook daadwerkelijk voor elkaar hebben gekregen om alles in een korte tijd naar de nieuwe school te verhuizen.

In- en doorkijkje

Om 8.30 uur, toen alle kinderen met hun ouders op het plein stonden, omringd door slingers en ballonnen, stapte Marieke Bol, directeur van Het Koloriet op een grote picknicktafel en heette alle kinderen en ouders welkom. Al vanaf het begin van 2018 mocht zij met het team plannen maken voor een nieuwe school in het gebouw dat KindPleinWest zou gaan heten. Haar eerste klus als directeur op het Koloriet die op 12 januari 2022 afgerond zou worden. Daan Lip, de oudste leerling van de onderbouw kreeg de eervolle taak om het lint, dat de toegang tot het gebouw nog versperde, door te knippen. Hierna konden alle kinderen het nieuwe gebouw betrekken. Ondanks dat de ouders minstens zo nieuwsgierig waren, moesten zij nog even wachten op nadere orders van het ministerie. Dus helaas voor hen nog geen inkijkje, maar zeker wel een doorkijkje, zo dachten de ouders, die met hun neuzen bijna aan het raam gedrukt, naar binnen tuurden.

Frisse moed

Al snel mochten de kinderen ervaren hoe het nieuwe gebouw er van binnen uitziet, ruikt, niet (meer) lekt, geen rommel in de gangen laat zien – door allemaal eigen kluisjes – en niet te vergeten: hoe de juffen en meesters het voor elkaar hadden gekregen om bijna alle spullen van het oude naar het nieuwe gebouw te verhuizen. Er zijn veel spiksplinternieuwe spullen bij gekomen zoals twee prachtige speellokalen, een leerplein tussen de lokalen om te spelen en te leren, toiletten met warm water, een reuzentrap naar de tweede verdieping, die als theatertrap kan dienen voor publiek, een enorme keuken waar wel drie scholen gebruik van kunnen maken en een lift in het gebouw. Ook nieuwe tafels en stoelen, zitbanken en kasten stonden op de kinderen te wachten.
Geen kind of leerkracht keek met heimwee terug naar het oude gebouw. Daar had iedereen het wel mee gehad. Met frisse moed richt iedereen zich op een mooie toekomst in de nieuwe school op het KindPleinWest, samen met de collega’s van de Dennenkamp, Guido de Brès en de Kleine Kunst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.