Home / / Kinderen uit Dalfsen leveren honderden kerstbomen in

Kinderen uit Dalfsen leveren honderden kerstbomen in

DALFSEN – Het was een drukte van belang afgelopen zaterdagmorgen 8 januari bij de gemeentewerf in Dalfsen. Zowel individueel: kinderen met een boom achter de skelter, als hele families met auto en aanhanger reden af en aan om kerstbomen inleveren.

De meeste exemplaren werden door kinderen verzameld. Zij mochten na afloop de hand ophouden voor een kleine beloning. Uit handen van medewerker Johan Pannen van de gemeente Dalfsen werd voor ieder ingeleverde boom 20 cent uitbetaald. Ook uitvoerder Bertus Meijer van de gemeente kwam even een kijkje nemen om vooral het veiligheidsaspect in de gaten te houden.

‘Tweede leven’

“Afgelopen woensdagmiddag telde de bomenoogst al circa vierhonderd stuks”, weet Pannen en ook op zaterdagmorgen groeide de ‘bult’ gestaag. “Het is nu 10.00 uur en ik heb al zeker twee honderd bomen geteld”, vertelt Pannen. Aan de ene kant van de bult was de familie Meerveld met kinderen druk bezig de boedelbak leeg te halen en aan de andere kant van de groeiende hoop kerstbomen was de familie Mol, geassisteerd door dochters Amber, Jasmijn en Nova de aanhanger aan het leeghalen. Amber telde zorgvuldig het aantal exemplaren dat de kar verliet. Maar liefst negentien bomen, ze was stilletjes al een beetje aan het rekenen. “Het geld gaat eerst even in de spaarpot want momenteel zijn alle winkels gesloten”, zegt zij. “Maar dit is nog niet alles, want we gaan ook nog even bij opa en oma langs, ook daar liggen er nog wat.” Op de vraag wat de gemeente doet met al die bomen laat uitvoerder Meijer weten dat alles wordt versnipperd en naar een veehouder in de Vinkenbuurt gaat als strooisel voor o.a. de koeien. Ze krijgen als het ware een soort ‘tweede leven’, zeggen zowel Pannen als Meijer met een glimlach.
De kerstbomen konden in de gemeente Dalfsen op drie locaties worden ingeleverd: in Dalfsen aan de Pr. Hendrikstraat 2, in Nieuwleusen, op de parkeerplaats voor USV en in Lemelerveld aan de Nijverheidsstraat 8.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Inzameling Leger des Heils

DALFSEN – Kleding, schoenen en vodden voor het Leger des Heils kunnen op donderdag 27 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.