Jan Bremmer, imker in hart en nieren

OMMEN – Op dinsdag 28 december ontving Jan Bremmer een penning van de NBV in verband met zijn 65-jarig lidmaatschap van de bijenvereniging in Ommen.

Deze vereniging in Ommen bestaat al meer dan honderd jaar. Voor de afdeling een goede reden om hem te verrassen met een bezoek. Het is voornamelijk aan Jan Bremmer te danken dat de bijenvereniging nog bestaat. Voor het houden van bijen was na de tweede wereldoorlog nauwelijks nog belangstelling en in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw leidde de bijenvereniging een marginaal bestaan, zij leek toen ten dode opgeschreven.

Kast met bijenvolk

Jan organiseerde meerdere imkercursussen en bleef ijveren om genoeg cursisten warm te maken voor het houden van bijen. Menig toekomstig imker kreeg van Jan een kast met een bijenvolk. Met zijn kennis en ervaring heeft hij veel beginnende imkers op weg geholpen. Mede door zijn toedoen is er heden ten dage in Ommen nog steeds een bloeiende en actieve bijenvereniging. Naast de penning van de NBV ontving hij van de plaatselijke afdeling bloemen en een cadeaubon als dank voor zijn niet aflatende inspanningen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.