Home / / Het Boek van de Week

Het Boek van de Week

Ze zijn met zijn drieën, Betteke, Gonny en Karlijn. Ze winnen een prijsvraag en vertrekken voor een drieweekse rondreis door de VS. De enige bindende factor is het countrykoor waar ze elke woensdagavond de longen uit het lijf zingen. Verder kennen ze elkaar niet zo goed. Gonny zag de folder met de prijsvraag, wie kan het beste een Dolly Partonlied zingen? Alleen durft ze niet, met die andere twee wel. Gonny verzorgt de kostuums, ze oefenen een paar keer en blazen de andere kandidaten van het podium. De prijs is in de pocket.

Voetveeg

Gonny is gewoonlijk niet zo’n durfal. Ze brengt haar dagen thuis door, haar man is kostwinner, haar zoons studeren. Dat was allemaal prima toen de jongens klein waren, nu voelt het vaak dat ze hun voetveeg is. Alles is vanzelfsprekend, haar man dagelijks in zijn mancave en Gonny alleen op de bank. De reis is een echte uitspatting, hoe zal ze haar thuisfront na drie weken aantreffen?

Jaloers

Karlijn is een veel frivoler typ. Ze gaat bijna dagelijks uit, heeft tig one-night-stands, drinkt als een tierelier, heeft eeuwig geldgebrek en maakt o zo makkelijk contact. Betteke is daar stront jaloers op. Op dat contact leggen. Betteke is altijd op afstand, wat haar als advocate goed van pas komt. Maar ze kan die houding niet achter zich laten, ook privé heeft ze niemand om op terug te vallen. Dat is heel akelig, zeker nu ze iets afschuwelijks heeft ontdekt. Al reizend leren ze elkaar beter kennen. Ze leren niet van alles over elkaar, ze leren ook vooral zichzelf beter kennen. Alleen daarom al zullen ze deze trip door het countrydeel van de VS nooit vergeten.

Meet&Greet

Niet alleen de drie vrouwen hebben de hoofdrol in dit vrolijke en luchtige feelgood verhaal, ook Dolly Parton is alom aanwezig. Bij bijna alles wat de dames overkomt, worden liedjes van Parton geciteerd. En dan blijft er de vraag: gaat de meet-en-greet met hun grote idool echt door? Zullen ze haar werkelijk ontmoeten? Of was het een loze belofte en zullen ze het alleen met drie weken country style moeten doen?
Het boek ‘Wat zou Dolly doen? ‘is aanwezig in uw bibliotheek. U kunt het boek reserveren door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheeksalland.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://boekvandeweek.blogspot.nl/ en / of https://www.facebook.com/deboekenplankvanbarbra/

Lees ook

Het Boek van de Week

Iedereen gaat wel eens graag naar buiten. Dan loop je door het stadspark, de hei …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.