Home / / Expositie Geraldino in de vitrines van Albert Heijn Dalfsen

Expositie Geraldino in de vitrines van Albert Heijn Dalfsen

DALFSEN – Sinds 8 januari heeft ‘Geraldino’ (eigenlijk Gerardus Christinus, ofwel Geert) Laros een expositie in de vitrines van Albert Heijn in Dalfsen. Hij is in 1953 in Arnhem geboren, maar hij heeft voor deze bijzondere naam gekozen omdat hij een warm gevoel voor Portugal heeft en het liefst een Portugees zou zijn.

Vanwege zijn beperking heeft hij het niet altijd even gemakkelijk in het leven gehad. Maar in 2000 heeft hij een hobby gevonden die hem veel levensvreugde en voldoening geeft: tekenen van portretten, van situaties uit het nieuws en van treinen (ook een grote hobby van hem). Soms tekent Geraldino foto’s na, maar meestal observeert hij, slaat het op in zijn hoofd en tekent het. De afmeting van de tekeningen zijn vaak A4 of A3 en zijn tekenattributen zijn fineliners (tientallen kleuren) en kleurpotloden.

Boek

Geraldino maakt veel tekeningen in zijn appartement (bij Philadelphia) in Dalfsen. Op maandag- en vrijdagmiddag vindt hij het prettig om onder de mensen te zijn bij zorgboerderij Villa Kakelbont. Hij ervaart de sfeer er als prettig en als een goede oplossing tegen zijn eenzaamheid; bovendien krijgt hij er alle gelegenheid om aan zijn tekeningen te werken. Afgelopen zaterdag zijn zussen Chrisna en Conny naar Dalfsen gekomen om hun broer te helpen zijn eerste expositie in te richten. Zij zijn voornemens een boek uit te brengen met een overzicht van tekeningen die Geraldino door de jaren heen heeft gemaakt. Zij willen in dat boek dan ook ‘voor hen bekende en beroemde’ uitspraken van hun broer vermelden. Geraldino heeft al verschillende keren een opdracht gekregen om een portrettekening te maken. Ook de kleurrijke en unieke tekeningen (zoals bijzondere gezichten) van de expositie zijn volgens zijn zus Chrisna te koop. Informatie hierover is te krijgen via: wvanderkleij@planet.nl. Voor Geraldino kan het dan wat gemakkelijker worden om de benodigde tekenmaterialen aan te schaffen.
Op de expositie hangt ook een zelfportret; in hout gebrand met een soldeerbout en later ingekleurd. Geraldino is trots op zijn eerste expositie en hoopt dat er veel mensen komen kijken.

 

Lees ook

Inzameling Leger des Heils

DALFSEN – Kleding, schoenen en vodden voor het Leger des Heils kunnen op donderdag 27 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.