Home / / Dalfsenaar Joep Wennemars viermaal Nederlands Kampioen Junioren

Dalfsenaar Joep Wennemars viermaal Nederlands Kampioen Junioren

DALFSEN – Afgelopen weekeinde werd op de ijsbaan van sportcentrum Kardinge in Groningen in een gecombineerd toernooi, de NK Allround voor junioren A verreden. Er waren eveneens een aantal nationale afstandstitels te behalen.

In Groningen behaalde de 19-jarige Dalfsenaar Joep Wennemars bij de A-junioren de allround titel. Tevens veroverde hij drie afstandstitels. Dat Joep Wennemars (getraind door zijn oom en oud-schaatser Freddy) een goed seizoen doormaakt, kan bijna niemand zijn ontgaan. Hij reed al zeer sterk bij zijn debuut op de nationale afstandskampioenschappen tussen de grote mannen enkele maanden geleden, en onlangs tussen kerst en de jaarwisseling bij het olympisch kwalificatietoernooi. Hierbij verbeterde hij flink wat clubrecords en reed hij over tweemaal de 500 meter zelfs een Nederlands record voor junioren. Joep is lid van IJsclub Stokvisdennen in Dalfsen en maakt dit seizoen onderdeel uit van de juniorenploeg TalentNED, een ploeg dat fungeert als het vroegere Jong Oranje. Naast het schaatsen studeert hij op de Universiteit van Twente, Internationale Bedrijfskunde.

Grote kanshebber

Waar hij tussen de senioren onbevangen kon deelnemen en een zeer goede indruk achterliet, moest het afgelopen weekend tussen zijn leeftijdsgenoten echt gebeuren. Samen met Tim Prins en Gert Wierda was Joep één van de kanshebbers op de titel. Hij pakte afgelopen zaterdag de nationale titel op de 500 en op de 1000 meter en een zilveren medaille op de drie kilometer. Afgelopen zondag reed de Dalfsenaar een indrukwekkende 1500 meter en pakte ook op deze afstand de titel, waar voor de laatste afstand, de 5 kilometer, de allround titel hem ook nauwelijks meer kon ontgaan. Een vijfde plek op de 5 kilometer was dan ook ruim voldoende om zich Nederlands Allround kampioen te mogen noemen. Hij verpulverde het afgelopen weekeinde, zowel op de 1000 en 1500, het baanrecord van Kjeld Nuis.

Mooie lijst

Met deze allround titel plaatst Joep zich in een bijzonder lijstje met winnaars, zoals o.a. Gerard Kemkers, Falko Zandstra, Bob de Jong, Ids Postma, Jan Bos, Mark Tuitert, Sven Kramer en Patrick Roest. Tevens kwalificeerde hij zich met deze resultaten voor de Wereld Kampioenschappen voor junioren in Innsbruck dat plaatsvindt van 28 tot en met 30 januari. Naast Joep, deden Stokvisdennenleden Loek van Vilsteren (Zwolle) en Thomas de Lange (Dronten) het verdienstelijk, met respectievelijk een dertiende en vijftiende plaats. Rick Meijer (Dronten), kon helaas op het laatst door een positieve coronatest niet meedoen aan het NK.

Tekst: Evert Jan Goos
Foto’s: Stephan Tellier

 

Joep Wennemars pakte afgelopen weekeinde in Groningen tijdens de Nederlandse kampioenschappen viermaal een Nederlandse titel

 

 

Lees ook

Ook in Dalfsen waren de winkeliers de lockdown beu

DALFSEN – “Ondanks dat er al iets was uitgelekt, heb ik met enige spanning en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.