Home / / ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur heeft Stef Lamberink (36) benoemd tot opvolger van de vertrekkende trainer Piet de Jong.

De huidige trainer De Jong heeft aangegeven voorlopig te willen stoppen als trainer. “De gesprekken tussen Lamberink en ASC’62 zijn van beide kanten als zeer prettig ervaren”, meldt het bestuur, waarbij zijn visie over voetbal én het verenigingsleven bij een club als ASC’62 uitstekend bij elkaar lijken te passen. Lamberink is opgegroeid en woonachtig met zijn gezin in Vroomshoop. In het dagelijkse leven is hij werkzaam als combinatiefunctionaris sport in de gemeente Twenterand. Van jongs af aan was voetbal zijn grootste hobby en dit is altijd een rode draad gebleven. Hij maakte al op zeer jeugdige leeftijd (13) deel uit van de BVO Heracles. Hij rondde het CIOS af en toen kwamen voetbal en coachen snel bij elkaar. Na Heracles speelde Lamberink vele jaren in de top van het amateurvoetbal. Maar een kruisbandblessure en daaruit voortkomende rugproblemen zorgden voor een vroegtijdig einde van zijn actieve voetbalcarrière. Hij was trainer van onder andere DOS‘37 019 en werd hoofdtrainer bij VV Avereest. Deze club is onder zijn leiding niet alleen gepromoveerd, maar boekte ook veel vooruitgang op andere vlakken.

Goede klik

“Ik heb er erg veel zin in om met ASC’62 aan de slag te gaan”, zegt Lamberink. “Zowel met het bestuur als met de Technische Commissie en een spelersafvaardiging bleek een goede klik te zijn. Daarin voelde ik bovenal dat de club openstaat voor ontwikkeling op verschillende vlakken. Ik ben enorm blij dat we tot elkaar gekomen zijn, waarbij ik op ons niveau dezelfde ontwikkeling wil nastreven als bij Avereest.” De Technische Commissie, het bestuur en de spelersgroep van ASC’62 zien uit naar een goede samenwerking met Lamberink.

Lees ook

Politiek Verwoord: Gemeentebelangen

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.