Home / / Alternatieve Nieuwjaarsduik in Nieuwleusen goed voor bijna 2000 euro

Alternatieve Nieuwjaarsduik in Nieuwleusen goed voor bijna 2000 euro

NIEUWLEUSEN – Ook in Nieuwleusen hebben diverse inwoners meegedaan aan de oproep voor een alternatieve Nieuwjaarsduik. In totaal gaven dertien mensen gehoor aan de oproep van de werkgroep Medgidia om voor het goede doel rond de jaarwisseling een ‘koude douche’ te nemen.

Nu een gezamenlijke duik – al jaren traditie op nieuwjaarsdag – vanwege corona voor het tweede jaar niet mogelijk was, konden de deelnemers kiezen voor een individuele duik (of in gezinsverband) in koud water in de eigen omgeving of een emmer koud water over je lijf gooien. Uiteraard met de voorwaarde dat één en ander met de foto- of filmcamera zou worden vastgelegd. “Net als vorig jaar hebben we mensen opgeroepen voor een gesponsorde duik”, vertelt Dick van Lenthe van het thuisfrontcomité van de werkgroep Medgidia. “De opbrengst loopt in de richting van de tweeduizend euro en dat bedrag willen we gebruiken om deze zomer weer activiteiten te organiseren in deze Roemeense stad. Het gaat dan om kinderwerk en ondersteuning van arme gezinnen aldaar.”

Dick en Gerrie van Lenthe namen in 2010 het initiatief tot de jongerengroep Medgidia, die tijdens de zomervakantie een vakantieweek voor kinderen in Roemenië verzorgt. Dat is inmiddels uitgemond in een verblijf voor onbepaalde tijd van de Nieuwleusense Sandra Pasman (37), die ter plaatse het echtpaar Ana en Ovidiu Ionica helpt. Zij bieden vanuit hun centrum hulp aan Turkse en zigeunerkinderen, minderheden die het daar moeilijk hebben, onder meer omdat ze de Roemeense taal niet beheersen. Het gaat om projecten als huiswerkbegeleiding, sport en spel en het leren van de Roemeense taal, alsmede algemene ondersteuning met voedsel, kleding en brandhout. De ingestuurde filmpjes zijn verwerkt tot een compilatie, die de werkgroep als nieuwjaarsgroet naar betrokken belangstellenden heeft verstuurd.

Tekst: Hans Keesmaat

Lees ook

Het Boek van de Week

Iedereen gaat wel eens graag naar buiten. Dan loop je door het stadspark, de hei …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.