Warmtecamera actie Groen Gebogen

DALFSEN – Eind januari, begin februari 2022 start de werkgroep ‘Bewust Wonen’ van de duurzaamheidsvereniging ‘Groen Gebogen’ weer met de warmtecamera-actie ‘Check je warmtelek’. Deze actie wordt uitgevoerd in de bebouwde kom van kern Dalfsen.

Duurzaam wonen begint met een goed geïsoleerde woning. Zo valt er meer te genieten van comfort en een lagere energierekening, zeker in deze tijd met de stijgende energieprijzen. Met een warmtebeeldcamera kunnen de leden van de werkgroep eventuele warmtelekken in beeld brengen. De verschillende kleuren op de foto’s met de warmtebeeldcamera laten zien waar deze zich bevinden. Dit geeft de bewoners inzicht en handvatten om gericht actie te ondernemen.

Assistentie

Om deze actie goed te laten slagen, is de werkgroep op zoek naar mensen die mee willen helpen om vrijwilligers te assisteren. De actieperiode eind januari, begin februari 2022, duurt drie weken en het tijdstip waarop de opnames gemaakt worden is tussen 7.00 en 9.00 uur ’s ochtends. De vrijwilliger wordt ingedeeld op de ochtenden die hij/zij beschikbaar is. Er wordt rekening gehouden met de dan geldende coronamaatregelen en er worden alleen foto’s van de buitenzijde van de woningen gemaakt.
Wilt u een bijdrage leveren aan een duurzaam Dalfsen, meld u zich dan aan als vrijwilliger via bewustwonen@groengebogen.nl. Als de coronamaatregelen het toestaan, komt er op voorhand nog een instructieavond. Voor inwoners die graag warmtebeelden van hun woning willen laten maken is het raadzaam om de aankondigingen in de gaten te houden.