Home / / VOV wil monumentale eik bij molen Den Oord verplaatsen

VOV wil monumentale eik bij molen Den Oord verplaatsen

OMMEN – Het college van burgemeester en wethouders heeft te kennen gegeven de monumentale eik bij molen Den Oord te willen kappen. Dit heeft tot discussies geleid.

Raadslid Gerrit de Jonge gaf in de raadscommissie van 9 december j.l. aan dat de fractie van de VOV afstand neemt van de diverse verwijten die in de Stentor zijn geuit in de richting van het bestuur van de Stichting Ommer Molens. ‘Immers de stichting is in het leven geroepen om, namens de inwoners en het gemeentebestuur, de molens in Ommen te beheren. Daar past ook de naleving van regels op de molenbiotoop bij.’

Uitgraven

Om te voorkomen dat de boom gekapt gaat worden, of dat de gemeenschap van Ommen 38.000 euro voor kosten van verplaatsen van de eik moet ophoesten, is Gerrit de Jonge in gesprek gegaan met de Ommer ondernemer, de Dunnewind Groep. Directrice, Edith Breemhaar-Dunnewind van de Dunnewind Groep heeft aangegeven dat zij de boom voor 1.000 euro wil uitgraven, verplaatsen en herplaatsen. Dat is 37.000 euro minder dat de offerte die het college van burgemeester en wethouders heeft.

Ommer samenleving

Edith Breemhaar geeft aan dat de Dunnewind Groep een bedrijf is dat iets met de cultuur van Ommen heeft en de Ommer samenleving graag tegemoet wil komen bij het behouden van de eik.
Komende donderdag dient Gerrit de Jonge in de raadsvergadering een motie in met het verzoek aan het college om de eik te behouden, te verplaatsen en hiervoor in overleg te gaan met de Dunnewind Groep. Als herplantlocatie stelt De Jonge in zijn motie een mooie plek op de nieuwe realisatie van de Ommermars voor.
“Met dit voorstel wordt aan de wens en de taak van de molen stichting en vele Ommenaren tegemoet gekomen”, aldus de VOV.

Lees ook

Boosterprik mogelijk in alle gemeentes GGD IJsselland

REGIO – Mensen die wel een boosterprik wensen, maar daarvoor niet ‘helemaal’ naar Deventer, Hardenberg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.