Home / / Vernieuwing en verjonging in de kandidatenlijst van het CDA

Vernieuwing en verjonging in de kandidatenlijst van het CDA

OMMEN – In de digitaal gehouden algemene ledenvergadering van de CDA-afdeling Ommen is de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 vastgesteld.

In de ALV van 13 september 2021 zijn lijsttrekker Erik Veurink (51) en ook kandidaat wethouder Alice van den Nieuwboer (50) verkozen. Erik heeft een jarenlange ervaring als financieel specialist en is daarmee een welkome toevoeging aan het team.

Team

Afgelopen week is de kandidatenlijst overhandigd. Als lijsttrekker krijgt Erik een vernieuwd en verjongd team om zich heen. Onder Erik, op nummer 2 op de lijst, staat Jacqueline Tuinbeek (50) zittend raadslid. Nummer 3 op de lijst is Marinus Dunnewind (60) de huidige fractievoorzitter. Dan volgt de lijst met een aantal nieuwkomers; op nummer 4 de 18-jarige Jonathan van Elburg, initiatiefnemer van het Calisthenicspark in Ommen. Nummer 5 op de lijst, kandidaat wethouder Alice van den Nieuwboer, werkzaam als Teamleider Sociaal Domein Gemeente Enschede. Nummer 6 op de lijst is Jan Wermink (40), werkzaam als Head of Business Strategie-Team DSM. Nummer 7 op de lijst, Igor Pikkert (39) werkzaam als sociaalpsychiatrische verpleegkundige bij een GGZ-instelling. Dan, op nummer 8 het huidig plaatsvervangend raadslid Wim te Veldhuis (53), landbouwer in Beerzerveld. Op nummer 9 van de lijst, wederom een nieuweling, Christian Reijnder (30), werkzaam als Accountmanager staal/metaal bij Hilti Nederland.

Mix

Voorzitter Jan Hekman van het CDA Ommen is blij dat de leden akkoord zijn gegaan met de voorgelegde advieslijst. Een mix van ervaring en kennis op allerlei disciplines. Bovenal blij is hij met het feit dat er in de top van de lijst voor elke leeftijdscategorie een vertegenwoordiger is; jongeren die het CDA zien als een partij voor de toekomst en zittende raadsleden die inhoudelijk weten wat er speelt en dit op inhoud beoordelen. De één geïnspireerd door de C als uitgangspunt, de ander door de D van democratie, de andere door de A van Appèl die op eenieder wordt gedaan. Met 22 CDA’ers op de lijst is er een ruime keuze voor Ommenaren om een geschikte keuze te maken.

Foto: Voorzitter van CDA Ommen Jan Hekman (l) en lijsttrekker van CDA Ommen Erik Veurink (r).

Lees ook

Politiek Verwoord: Gemeentebelangen

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.