Sinterklaasactie van Humanitas zorgt voor blije gezinnen

DALFSEN – Afgelopen week bezocht Sinterklaas vele kinderen in de gemeente Dalfsen. Er werd dan ook reikhalzend naar de goedheiligman en zijn pieterbazen uitgekeken. Voor de meesten is het bijna een vanzelfsprekendheid dat de schoen die zij zetten de volgende ochtend gevuld is met een mooi cadeau of met iets lekkers.

Toch is de maand december voor gezinnen met een laag inkomen een lastige periode. Voor minima is het niet gemakkelijk of zelfs onmogelijk hun kinderen een cadeau te geven. Desondanks komt het nog altijd voor dat een kind op school vertelt dat het geen sinterklaascadeau heeft gehad, terwijl andere kinderen uit de klas wel iets hebben gekregen.

Sinterklaastas

Om deze reden heeft Humanitas de Sinterklaasactie in het leven geroepen. In samenwerking met de diaconie van de Protestantse Gemeente Dalfsen wordt deze actie al jaren zeer succesvol georganiseerd voor alle kinderen van minima in de gemeente Dalfsen. De afgelopen periode zijn door veel gemeenteleden van de Protestantse Gemeente Dalfsen cadeautjes gekocht voor deze kinderen. Hiervoor kregen zij een strookje met een code, leeftijd, geslacht en een verlanglijstje. Met dit strookje kon een passend cadeautje gekocht worden. De sinterklaastas werd nog aangevuld met pepernoten, chocoladeletters en gevulde speculaas zodat er echt genoten kon worden van de sinterklaasavond. Afgelopen week zijn de sinterklaastassen bij ruim 80 gezinnen rondgebracht in de gemeente Dalfsen. “Het is onvoorstelbaar hoe blij de gezinnen en kinderen waren op het moment dat ze de tas in ontvangst namen”, zegt Humanitas. “We zijn dan ook erg tevreden over deze sinterklaasactie. Er waren ook dit jaar weer zoveel mensen die een cadeautje hebben gekocht of een donatie hebben overgemaakt. Het was weer hartverwarmend, onze hartelijke dank hiervoor.”

Zomervakantie

In de zomerperiode wordt door Humanitas de actie Vakantietas georganiseerd in samenwerking met de diaconieën van de kerken in Nieuwleusen. Ook hier geldt dat het voor veel gezinnen vanzelfsprekend is om in de zomervakantie een dagje uit te gaan of misschien wel op vakantie. Maar voor de minima in de gemeente Dalfsen is dit niet mogelijk. Bij deze gezinnen wordt dan de Vakantietas gebracht. Een tas met onder meer leuk zomerspeelgoed en een ijsco-tegoedbon voor het hele gezin.

Denkt u nu ook: daar wil ik aan bijdragen of meer informatie over willen? Humanitas hoopt nog vele jaren de Sinterklaasactie en de actie Vakantietas te organiseren. Misschien heeft u nog wel zo goed als nieuw speelgoed of prenten/leesboeken voor kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar liggen. Deze kunt u dan beschikbaar stellen voor deze acties. Neem voor meer informatie contact op met Marian Bekedam via email: marian.humanitas@outlook.com.

Foto: Pixabay.com