Home / Uncategorized / Prikkelarme online kerstdienst

Prikkelarme online kerstdienst

kort, sober, prikkelarm, mooi

OMMEN In de gebruikelijke kerstdiensten wordt volop uitgepakt met schitterende muziek en veel versiering, allemaal ter verhoging van de feestvreugde. Ook in coronatijd probeert iedereen er natuurlijk weer wat moois van te maken, al is alles weer online.

Toch ‘werkt’ dat niet voor iedereen . Als je niet-aangeboren hersenletsel hebt of om andere redenen niet goed tegen prikkels kunt, dan is een kerstdienst al gauw teveel. Als je een verstandelijke beperking hebt of gewoon niet blij wordt van een drukke dienst, dan heb je waarschijnlijk moeite om de gewone kerstviering mee te maken.

Daarom is er  ‘online’ een bijzondere kerstdienst. Die is wel feestelijk, maar ook rustig, sober, herkenbaar, kort: een paar coupletten van bekende kerstliederen, begeleid met de piano, een gebed, kaarsen, het kerstverhaal, een korte preek en géén beamer. De dienst duurt ongeveer 40 minuten.

Misschien is deze dienst echt iets voor jou/u, want dit spreekt de meest uiteenlopende mensen aan. Beleef het dan mee via www. kerkomroep.nl (ga naar Gereformeerde Kerk, Bouwstraat te Ommen). Live begint de dienst op 25 december om 12.00 uur. Na afloop terugkijken kan ook.

 

Lees ook

Burgemeesters IJsselland roepen op tot een coronabeleid met meer perspectief

REGIO – Tijdens een extra vergadering van het Regionaal Beleidsteam corona gisteren in IJsselland werd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.