Home / / Ommen geeft meer ruimte aan camperaars

Ommen geeft meer ruimte aan camperaars

OMMEN – Ommen wil meer ruimte bieden aan plekken voor camperaars, maar die moeten wel aansluiten bij bestaande campings of kampeerboerderijen.

Dat is het voornemen van de gemeente, nu het aantal camperaars toeneemt. “Het aantal mensen dat een camper aanschaft, groeit enorm”, weet wethouder Leo Bongers (toerisme en recreatie). “We merken dat nu ook het aantal aanbieders van camperplaatsen toeneemt. Daarom nemen we ons beleid op dit punt opnieuw onder de loep.”

Meer plekken

Tot dusver telt Ommen twee plekken waar mensen met een camper terecht kunnen: landgoed De Stekkenkamp en een locatie in aanbouw aan de Vecht, naast de camping van de Koeksebelt. Bongers: “We willen ruimte bieden aan meer plekken voor campers, maar wel in de buurt van bestaande campings of kampeerboerderijen.” Met de beleidsaanpassing wordt tevens de mogelijkheid geboden om het gehele jaar rond een campervoorziening open te stellen. De uitbreidingsmogelijkheden hebben een limiet: Ommen wil toewerken naar maximaal tien kleinschalige camperlocaties met elk ten hoogste 25 staanplekken. Daarnaast stelt de gemeente eisen aan kwaliteit en aanpassing van de omgeving. Daarmee wil de gemeente wildkamperen tegengaan. De beleidsvoornemens staan in een notitie van het college, die later dit jaar aan de gemeenteraad wordt voorgelegd.

Tekst: Hans Keesmaat

 

Foto: Pixabay.com

Lees ook

Wethouder Ko Scheele leest voor bij de bieb

OMMEN – Van woensdag 26 januari tot en met zaterdag 5 februari zijn de Nationale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.