Home / Uncategorized / Midwinterhoornblazers op Hoogengraven

Midwinterhoornblazers op Hoogengraven

OMMEN – Op zondag 19 december kunnen belangstellenden in het bos van natuurbegraafplaats Hoogengraven in Arriën genieten van de klanken van midwinterhoornblazers. Vanaf 12.00 uur start een Midwinterhoorn Wandeling en wordt er op diverse plekken in het natuurgebied geblazen.

Wat weten we van de historie van het gebruik van de midwinterhoorn? Werd het instrument gebruikt om elkaar te waarschuwen of om hulp te vragen over grote afstand? Vast staat dat er van oudsher geblazen werd om aan te kondigen dat de dagen weer langer worden. Volgens traditie wordt er alleen op de midwinterhoorn gespeeld vanaf de adventstijd tot aan Driekoningen.

Verbinden van locaties

Monique Kranendonk, PR-coördinator: “Om de komst van het licht in te luiden en om de verbinding met andere natuurbegraafplaatsen te versterken, klinkt het geluid van de midwinterhoorns die zondag niet alleen op Hoogengraven. Ook op andere natuurbegraafplaatsen, zoals Hillig Meer in Eext, Schapenmeer in Vorden en Mepperdennen in het Drentse Meppen. Een ieder is van harte welkom om dit mee te beleven.”

Praktisch 

Om 12.00 uur start de wandeling vanaf de parkeerplaats bij het ontvangsthuis. De wandeling zal ongeveer 1 uur duren en eindigt weer bij het ontvangsthuis.

Lees ook

Burgemeesters IJsselland roepen op tot een coronabeleid met meer perspectief

REGIO – Tijdens een extra vergadering van het Regionaal Beleidsteam corona gisteren in IJsselland werd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.