‘Lenteblommen’ toont aan dat lente niet alleen bij de jeugd hoort

OMMEN – Sinds afgelopen donderdag hangt er een bijzonder schilderij, genaamd ‘De Lenteblommen’ bij Brasserie tante Pos in Ommen. Voor dit kunstwerk stond mevrouw M.A. Wessels uit Ommen model.

Genietend als een heuse ‘Lenteblom’ kijkt de charmante dame je vanuit het schilderij aan. Mevrouw Wessels was de laatste twintig jaar met hart en ziel werkzaam als zzp’er in de particuliere zorg. Veertien jaar geleden las ze een artikel een artikel over de Red Hat Society en ze nam zich voor, om er na haar pensioen lid van te worden. Toen de tijd rijp was voor minder zorg en meer plezier, voegde ze de daad bij het woord. Op het schilderij wordt ze afgebeeld als lid van ‘De Zwolse Tulpen’ een vrouwenvereniging die vrijheid, plezier, frivoliteit, creativiteit en vriendschap aanmoedigt. Ze bestaan in meer dan 25 landen. In de V.S. zijn ongeveer 40.000 chapters en in Nederland meer dan 110. De leden moeten 50 jaar of ouder zijn en ze zijn te herkennen aan hun rode hoeden en paarse jurken. Er is maar één regel: niet zeuren! Wie toch zeurt, doet voor een gezamenlijk uitje een euro in de zeurpot.

De kunstenares achter dit schilderij is Constance Boudewijns, oorspronkelijk musicus en muziektherapeut. Zij voltooide na haar pensioen de Academie voor Realistische Schilderkunst en volgde les aan de Klassieke Academie in Groningen en bij Svetlana Tartakowski. Ze geniet ervan om op een positieve manier mensen uit te beelden. In haar werk is de rode draad: portretten, waarin hartverwarmende en krachtige kwaliteiten naar voren komen. Het grote olieverfschilderij uit de school ‘realistische fijnschilderkunst’ won onlangs een prijs bij de wedstrijd ‘Dubbelportret’ van De Portretschool Amsterdam. Ze mocht de Talentprijs, het pas uitgekomen werkboek Portretschilderen en een enorme bos bloemen in ontvangst nemen.
Benoemd is onder meer het gebruik van de felle, eigenzinnige kleuren, de raadselachtige symboliek en de boodschap die dit kunstwerk brengt. ‘De Lenteblommen’ toont aan dat de lente niet alleen bij de jeugd hoort. Immers, ook ouderen kunnen zich piepjong voelen, alsof ze in de lente van hun leven zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.