Home / / KBS De Polhaar start met ‘Bibliotheek op School’

KBS De Polhaar start met ‘Bibliotheek op School’

DALFSEN – Op woensdag 15 december 2021 werd de samenwerking tussen Bibliotheek Dalfsen en basisschool De Polhaar in Dalfsen officieel vastgelegd. Antoinette Holleman (schooldirecteur) en Jackeline Mekkes (directeur van de bibliotheek) ondertekenden de overeenkomst tot samenwerking die zal leiden tot een ‘Bibliotheek op School’ bij De Polhaar.

De ‘Bibliotheek op School’ wordt door de school zelf gefinancierd. De school investeert NPO gelden (die zij van het Rijk kregen om achterstanden, ontstaan door corona in te halen). School en ouders trekken samen op om de hal waarin de bibliotheek komt, op te knappen. Vanuit de bibliotheek werkt de jeugdspecialist samen met de Taalcoördinator en het team op de school aan leesbevordering en leesplezier.

Wensenlijst

Kinderen uit verschillende groepen hebben voor elke groep een wensenlijst ingeleverd met boeken die ze graag in de schoolbibliotheek willen hebben. De leerlingen uit de bovenbouw hebben een speciale rol, want zij gaan ook werken als bibliotheekbrigade. De bibliotheekbrigade zorgt dat de ‘Bibliotheek op School’ goed georganiseerd is. Ook op de nevenlocatie Polhaar+ komen er nieuwe boeken voor de klassenbibliotheek.
De voorbereidingen zijn nu in volle gang. De officiële opening van de schoolbibliotheek is in mei. Tijdens de opening zal een bekende schrijver naar De Polhaar komen.

V.l.n.r. Jeugdspecialist Nicolet Korenblik, directeur Jackeline Mekkes, taalcoördinator Eline Bloemers, directeur Antoinette Holleman.

Lees ook

Politiek Verwoord: Gemeentebelangen

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.