Home / / Ilse (11) uit Ommen voert actie voor Kika in een korte broek
.

Ilse (11) uit Ommen voert actie voor Kika in een korte broek

OMMEN – Half december ontstond bij de 11-jarige Ilse Vosjan uit Ommen het idee om mee te doen met de Korte Broek actie van Kika. Want zegt ze: “Ik wil graag geld ophalen voor alle kinderen die het niet zo goed hebben als ik.”

De oproep op de verschillende socials triggerde haar belangstelling voor deze actie. Op school probeerde ze een aantal klasgenoten mee te krijgen, echter dit lukte niet zoals ze hoopte. Toch ging ze zelf een dag later – ze bleek de enige te zijn – in een korte broek naar school.

Afronden

“Toen ze thuiskwam, wilde ik een donatie doen aan Kika om daarmee het ‘korte broeken verhaal’ af te ronden”, zegt moeder Thea, “maar dat liep een beetje anders. Ilse had namelijk bedacht dat ze haar eigen actiepagina aan wilde maken. Ze verzekerde me dat ze alles zelf zou regelen. Zo gezegd zo gedaan: Ilse liep de volgende dag weer in een korte broek. Op school waren ze verrast en haar klasgenoten en juffen doneerden meteen. Ze hadden veel waardering voor haar initiatief en voor de uitvoering.”

Heel Nederland

Voordat de landelijke actie van start ging op 20 december, was Ilse dus al in een korte broek te zien. Zo zag iedereen op school en daarbuiten dat ze actie voerde voor Kika. Thea: “Het weekend voor kerst ging ze mee om kerstbakjes weg te brengen naar familieleden. Deze hadden we speciaal gemaakt voor een aantal alleenstaande familieleden, die door de aangescherpte maatregelen veel alleen zijn met kerst. Toen zij Ilse zagen in een korte broek, besloten ze ter plekke te doneren. Dat gaat heel makkelijk via de link op haar telefoon. Ze heeft die link ook naar een hoop andere familieleden geappt, dus het geld stroomt binnen. Niet alleen uit Ommen maar vanuit het hele land. Inmiddels staat de teller ruim boven de 250 euro (red. d.d. 23 dec 2021).”

Insta

Ilses ouders hebben op Facebook een aantal berichten gepost en Ilse mocht – tot haar grote blijdschap – een Instagram account aanmaken om zo nog meer mensen te bereiken. Officieel duurde de actie tot 24 december, maar Ilse gaat nog even door, ook al moest ze van haar ouders een lange broek aan met de feestdagen. Ilse: “Dat vond ik wel jammer! Ook vragen veel mensen mij of ik het koud heb: dat valt wel mee want het lijken net een paar mislukte zomerdagen. Ik doe dit, omdat ik vind dat kinderen met kanker nog veel meer aandacht zouden moeten krijgen. Zij zijn vaak zo dapper. Ik kan kiezen om te stoppen, maar kinderen met kanker moeten door!”

Wilt u Ilses actie in de strijd tegen kinderkanker ook steunen? Doneer dan via: www.kikakortebroek.nl/ilses-kortebroeken-week, of scan de QR-code (deze is geldig tot februari 2022).

Lees ook

Bingo in het Hervormd Centrum

OMMEN – Vanaf aanstaande zaterdag kunnen liefhebbers van bingo het spel weer komen spelen in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.