Home / / Het Boek van de Week

Het Boek van de Week

Harriet Conway is wanhopig op zoek naar een nieuwe baan. Na een ongeluk waarbij haar ouders beiden om het leven kwamen en haar verloofde Jim bij een vliegtuigongeluk het leven liet, is ze nu helemaal alleen. Het is 1949, Engeland ondervindt nog steeds de gevolgen van WOII, Harriet is dan ook dolgelukkig met haar nieuwe aanstelling als secretaresse bij de familie Brouillard. De familie woont op een buitenhuis op het platteland, ze zijn in 1944 teruggekeerd uit Frankrijk waar ze de oorlogsjaren in Parijs hebben doorgebracht.

Hardvochtig

Harriet merkt al snel waarom al haar voorgangsters na korte tijd de benen namen. Mevrouw Brouillard, het hoofd van het gezin is een hardvochtige vrouw. Haar man, een beroemd dirigent en componist is in Parijs overleden. Ook twee kinderen van de familie zijn in de oorlog omgekomen. Over één van de twee, Maggie, wordt nog veel gesproken ook al is er een waas van geheimzinnigheid rond haar dood. Dochter Cécilia, een uitmuntende violiste, is gedeeltelijk verlamd en in zichzelf gekeerd, ze heeft de muziek definitief de rug toegekeerd.
Haar zoontje Rex is een leuk maar verwaarloosd jongetje en dan is er nog Sébastien. Het jongste kind van de Brouillards, het kind dat alle ambities van de familie waar moet maken. Het kind dat beter viool moet spelen dan zijn broer en zussen, het kind dat de roem en eer van de familie hoog moet houden.

Parijs

In 1941 in Parijs heeft Maggie zich bij het verzet aangesloten. Ze helpt bij het overbrengen van neergestorte piloten naar het vrije zuiden, verbergt Joden en andere gezochten in een steeds onveiliger Parijs. Ook haar grote liefde Emil moet vluchten. Hij gaat naar Nice waar Cécilia muziek studeert. Hun moeder houdt ondertussen soirées waar vooraanstaande Franse en Duitse in muziek geïnteresseerden op af komen. Mme Brouillard gokt op een blijvende Duitse bezetting en wil de toekomst van Sébastien zeker stellen. Maar hoever kun je gaan in je medewerking aan de bezetter? Zullen Emil en Maggie elkaar weer vinden? En hoe vergaat het Cécilia in Nice?

Dramatisch

In twee verhaallijnen vertelt Benson het bijzondere verhaal van een muzikale familie in oorlogstijd en de dramatische gevolgen die na een jaar of vijf zichtbaar worden. Harriet, Maggie en Cécilia dragen de roman die onafwendbaar op een dramatisch einde afgaat.

Het boek ‘Sterren in de duisternis‘ is aanwezig in uw bibliotheek. U kunt het boek reserveren door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheeksalland.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://boekvandeweek.blogspot.nl/ en / of https://www.facebook.com/deboekenplankvanbarbra/

Lees ook

Soundtrackmuziek in WH Zwart Hal

LEMELERVELD – Arjan Breukhoven verzorgt op zaterdagmiddag 5 februari een orgelconcert in de WH Zwart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.