Home / / Gemeente Dalfsen digitaal in gesprek met boeren

Gemeente Dalfsen digitaal in gesprek met boeren

DALFSEN – De gemeente Dalfsen sprak door de jaren heen met verschillende groepen inwoners, ondernemers, verenigingen en andere betrokkenen bij de gemeenschap. Afgelopen vrijdagmorgen gingen burgemeester Erica van Lente en wethouder van Economische Zaken André Schuurman met diverse boeren van de gemeente Dalfsen in gesprek.

Voor de derde keer werd met de boeren gesproken over actuele thema’s en perspectieven voor de toekomst. Helaas moesten deze sessies wel allemaal digitaal. Elijan Visscher vertelde over Zorgboerderij Het Ruitenveen die hij samen met zijn ouders Henk en Inge runt. Naast de zorgboerderij houden zij een melkveehouderij die is uitgebreid met een zuiveltak.

Deelsessies

Er waren een aantal thema’s voorbereid. Enkele thema’s konden helaas geen doorgang vinden waaronder het gesprek over familiebedrijven door accountants & adviseurs Countus. Aan de orde kwamen verder: Natuurinclusieve plattelandsontwikkeling. Met de vraag welke mogelijkheden er zijn om de verbinding te maken tussen natuur en landbouw en welke rol voor de boeren daarin is weggelegd. Het thema: Sloop voor kansen en vrijkomende agrarische bebouwing (VAB). Centraal daarbij stonden de vragen: Hoe werkt Sloop voor kansen eigenlijk? Wat zijn de mogelijkheden met het VAB-beleid? Hoe ziet een bestemmingsplanprocedure eruit. In deelsessies werd verder het thema stikstof besproken. Hier kwamen de ontwikkelingen aan de orde en hoe daarmee om te gaan. Het thema Erfcoaches werd behandeld door Babke Roeterdink en Yvonne in ’t Veld. Zij zijn actief als erfcoaches in het buitengebied van Dalfsen. Zij denken mee en geven advies over de toekomst van het erf, bedrijf etc. De coaches zetten onder andere alle mogelijkheden op een rij en kijken welke stappen er gezet kunnen worden: of men wil stoppen, uitbreiden of doorontwikkelen. Tijdens deze sessie vertelden de erfcoaches meer over hun rol in het buitengebied. Tal van vragen kwamen hierbij aan de orde.

Lees ook

Soundtrackmuziek in WH Zwart Hal

LEMELERVELD – Arjan Breukhoven verzorgt op zaterdagmiddag 5 februari een orgelconcert in de WH Zwart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.