Geen grote optocht op Koningsdag 2022

OMMEN – Na lang wikken en wegen heeft het bestuur van de Oranjevereniging Ommen de rigoureuze beslissing genomen dat er in 2022 geen grote optocht zal plaatsvinden met door de scholen gemaakte versierde wagens.

Koningsdag is in Ommen een dag vol feestelijke activiteiten zoals de aubade, het feestterrein en natuurlijk de optocht. Op de Ommer basisscholen zetten kinderen en ouders zich elk jaar weer in om er een groot feest van te maken en een legendarische optocht te organiseren. Door corona zijn echter veel dingen onzeker. De maatregelen zorgen ervoor dat het momenteel niet bekend is hoe Koningsdag er volgend jaar uit zal zien.

Verbindende dag

Het bestuur van de Oranjevereniging Ommen wil op dit moment van de scholen niet vragen om bij elkaar te komen om een wagen te bouwen. Om deze reden hebben zij voor Koningsdag 2022 besloten de optocht in de traditionele vorm niet door te laten gaan. Dat betekent: geen wagens. Dat wil niet zeggen dat de optocht helemaal niet door gaat. In welke vorm het wel mogelijk is, wordt bepaald door de maatregelen die landelijk worden genomen en dan actueel zijn. “Wij begrijpen dat dit een domper is, maar we kunnen helaas op dit moment niet anders besluiten. We hopen in 2023 weer een optocht te organiseren waarbij de wagens weer het stralende middelpunt zijn van de optocht. En we zetten, voor zover dat kan, in op een gezellige en verbindende Koningsdag in 2022”, aldus het bestuur van de Oranjevereniging Ommen.

 

Foto: Archief 2019

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.