Home / / ‘Door de tijd’ het nieuwe boek over Ommen komt later uit

‘Door de tijd’ het nieuwe boek over Ommen komt later uit

OMMEN – Door de coronapandemie zijn de pakketbezorgers drukker dan ooit. Ook in Ommen rijden de busjes dagelijks tot ’s avonds laat door de straten om de bestellingen die men heeft gedaan te bezorgen. Daar tussendoor slalommen de maaltijdbezorgers, om ook het eten bij de mensen thuis af te leveren.

Ommen is daarin geen uitzondering en wereldwijd is er hierdoor een enorme vraag naar kartonnen verpakkingsmateriaal. Daardoor is er nu een grote papierschaarste ontstaan. Het historische tijdschrift de Darde Klokke viel ook al twee weken later bij de abonnees in de bus dan de bedoeling was. Door de papierschaarste kampen drukkerijen met leveringsproblemen. “We moeten achter aansluiten, heb ik de indruk”, zei Robert Jan de Rooij, directeur en eigenaar van Wilco in Amersfoort afgelopen week in een interview met de NOS. “Er zijn zelfs fabrieken in Europa voor boekpapier die worden omgebouwd naar fabrieken voor kartonnen dozen, omdat er in die sector blijkbaar veel meer geld wordt verdiend.”

Overhandiging

Het Cultuurhistorisch Centrum Ommen (CCO) had graag in dit bericht verslag gedaan van de presentatie van het boek ‘Door de tijd’ en de overhandiging van het eerste exemplaar aan de burgemeester. Het CCO kreeg echter bericht dat het boek dit jaar niet meer gedrukt kan worden bij de drukkerij in Amersfoort vanwege vertraagde papierleveringen. Het boek zou gepresenteerd worden op de jaarvergadering van het CCO op 1 december, maar dat kan nu niet doorgaan. Daarbij komt dat vanwege de oplopende coronabesmettingen en de verscherpte maatregelen de jaarvergadering ook tot nadere orde is uitgesteld. De overhandiging van het eerste exemplaar aan burgemeester Hans Vroomen zal nu plaatsvinden op 24 januari 2022. Mensen die hebben vooringeschreven, kunnen dan het boek vanaf dinsdag 25 januari tot vrijdag 28 januari tussen 9.30 en 16.30 uur afhalen in het Historisch Museum Ommen, gevestigd aan Den Oordt 7 in Ommen.

Herinneringen

In het boek ‘Door de tijd’ is de ontwikkeling van de gemeente Ommen te zien en te lezen. Het boek bevat vele foto’s van vroeger en nu en waarin men de kan zien wat er uit het verleden bewaard is gebleven of hoe sommige straten veranderd zijn. Daarbij zijn vele verhalen en anekdotes opgetekend. In het boek zijn foto’s van alle straten in het centrum, maar laat daarna ook de stadsuitbreidingen zien van het strakke stratenpatroon van de Zeeheldenbuurt, Strangen en Laarakkers tot de bloemkoolwijk De Dante. Ook de nieuwere woonwijken Alteveer, Mol’nhoek en Vlierlanden blijven niet ongenoemd. Verder hebben alle dorpen en buurschappen van de gemeente een plek gekregen in het boek. Een boek als deze is voor elke inwoner, oud-inwoner, bezoeker, of ieder ander die Ommen een warm hart toedraagt fantastisch om te lezen. Zo kunnen inwoners en oud-inwoners herinneringen ophalen aan hoe het vroeger was en voor wie Ommen nog niet zo goed kent is het een mooie manier om de gemeente beter te leren kennen.

Kans

Om van de vertraging toch een kans te maken, heeft het bestuur van het CCO besloten om de voorinschrijving opnieuw open te stellen. Het boek gaat 35 euro kosten. Geïnteresseerden kunnen het tot 31 december met 5 euro korting met vermelding van contactgegevens bestellen via de mail bij: w.feddema@home.nl

Lees ook

Soundtrackmuziek in WH Zwart Hal

LEMELERVELD – Arjan Breukhoven verzorgt op zaterdagmiddag 5 februari een orgelconcert in de WH Zwart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.