Home / / De Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in gemeente Ommen

De Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in gemeente Ommen

OMMEN – In het nationaal jaar van de vrijwilliger reikt de provincie Overijssel 100 prijzen uit aan mensen, die zich vrijwillig hebben ingezet in de provincie. ‘Want mensen die voor anderen en hun omgeving zorgen, zonder daarvoor betaald te krijgen, verdienen daar alle waardering voor’.

Statenlid Luuk Folkerts heeft daarom op 3 december de Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in de gemeente Ommen aan Sociaal Eetcafé De Paraplu, Wijkvereniging de Zeeheldenbuurt en de vaste groep vrijwilligers van jongerencentrum Punt. Hij reikte de prijzen uit samen met Jolenta Vijfvinkel via WijZ Welzijn. Dit jaar wordt ook in iedere gemeente een ‘groene’ vrijwilligersprijs uitgereikt door de provincie, in nauwe samenwerking met de groene organisaties in de provincie Overijssel. Deze is in Ommen overhandigd aan Henk Kuijper. Deze prijs werd samen met Leander Broere van NMO uitgereikt.

Sociaal Eetcafé De Paraplu

De vrijwilligers, Alie Kosters, Talip Duran en Gert Jan Marsman, hebben veel passie voor het eetcafé. Zij verzorgen de inkoop, bedenken de menu’s, schillen de aardappelen, snijden de groenten en staan uren achter het fornuis te koken. De bezoekers geven aan echt uit te kijken naar de avonden vanwege de gezelligheid en het onderlinge contact. Vaak zijn dit eenzame mensen, ouderen en mensen die niet meer voor zichzelf kunnen koken.

De Zeeheldenbuurt

De vrijwilligers van de wijkvereniging zetten zich al jarenlang in, met name voor de speeltuin in de Zeeheldenbuurt. Naast het praktische onderhoud en regelwerk, zorgt de wijkvereniging voor ontmoeting, verbindingen en betrokkenheid in de buurt. Zo wordt er elk jaar met Burendag en NL Doet een dag georganiseerd waarbij buurtbewoners meehelpen om de speeltuin weer netjes te maken en van een onderhoudsbeurt te voorzien. En natuurlijk is er op dit soort dagen ook tijd voor een broodje en een kop koffie met elkaar. Voorzitter Henk Dankelman neemt de prijs namens de vrijwilligers in ontvangst.

Jongerencentrum Punt

De vaste groep vrijwilligers bestaat uit vier jongeren die zich afgelopen jaar hebben ingezet voor jongerencentrum Punt. Ze zijn al wat ouder maar willen toch betrokken blijven binnen het jongerencentrum en graag een nieuwe aanwas van jonge vrijwilligers begeleiden. De vrijwilligersgroep heeft verder actief meegedacht bij eventuele veranderingen in het jeugdhonk. Ook draaien zij wekelijks vrijwilligers diensten en wordt er regelmatig geklust in het jongerencentrum. Ondanks het zware jaar door corona, blijven ze inzet tonen.

Hein Kuijper

Hij is de drijvende kracht achter de Ommermars plannen, natuurbeleving, spelen, natuurbehoud en -herstel.
Zijn droom -de Ommermars- wordt voor en door Ommenaren nu gerealiseerd, mede dankzij zijn enorme inzet.

De Overijsselse Vrijwilligersprijs is niet één prijs maar 100 kleine prijzen uitgereikt door statenleden van de provincie Overijssel door de hele provincie: de OVP gaat coronaproof on tour! Meer weten? Check #ovpontour of neem contact op. De OVP is een samenwerking van Provincie Overijssel, Stimuland, Vosvi en de plaatselijke vrijwilligersorganisaties.

Lees ook

Wethouder Ko Scheele leest voor bij de bieb

OMMEN – Van woensdag 26 januari tot en met zaterdag 5 februari zijn de Nationale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.