Home / / ASC Gym & Dance viert 60-jarig jubileum

ASC Gym & Dance viert 60-jarig jubileum

DALFSEN – Het begon eigenlijk allemaal al in het jaar 1961. De vereniging ‘Sport Staalt Spieren’ hield er mee op. Daarom staken enkele personen de ‘koppen’ bij elkaar en kwamen tot de oprichting van ASC Gym. Gestart werd in de hal van basisschool ‘School met de Bijbel’, de basisschool die later ‘Het Kleine Veer’ genoemd werd. Vervolgens verhuisde de vereniging naar het Pleijendal.

ASC Gym & Dance is een vereniging met als doelstelling gymnastiek en dans te bevorderen en te stimuleren door het aanbieden van professionele lessen. De lessen zijn voor iedereen toegankelijk, ongeacht leeftijd, talent of prestatieniveau. Wederzijds respect, een open communicatie over ideeën, standpunten en wensen. “Betrokkenheid en saamhorigheid binnen de vereniging, staan bij ons hoog in het vaandel”, zegt secretaris Bertine Mol van de jubilerende vereniging. “Deze uitgangspunten zijn terug te vinden in alle activiteiten van onze vereniging.”

Groei en ontwikkeling

ASC Gym & Dance vormde jarenlang een ‘omni’ vereniging met voetbalvereniging ASC’62. Het begon met alleen turnen voor volwassenen, vervolgens veranderde dat in grondgymnastiek en in de begin jaren ’80 werd gestart met de eerste 50+ groepen. Na een tijdje kwamen daar de eerste kleutergroepen bij en vervolgens de eerste jazz-dansgroep. De vereniging telt momenteel circa 300 leden. Het aanbod van de vereniging is door de jaren heen behoorlijk uitgebreid. Zo biedt de vereniging: Ouder & Kind gym, Kleutergym, Recreatie turnen, Special gym, Selectie turnen, Varianatics + Sportfit, Peuterdans, Kidsdance, Mixdance, Jazz-dance, Talentklas, Special dance en HipHop/Streetdance. Deze lessen worden verzorgd in de Trefkoele+ in Dalfsen, in de Wiekelaar in Oudleusen en in de Potstal te Hoonhorst.

Jubileumjaar

“Wij hebben als bestuur besloten dat het jubileumjaar niet ongemerkt voorbij mocht gaan”, zegt Suzan Kastelein, belast met de coördinatie van de diverse jubileumactiviteiten. “We hebben getracht, met in achtneming van Covid-19, extra creatief te zijn om er toch een bijzonder jaar van te maken voor de leden, leiding en vrijwilligers. We zijn dit jaar gestart met de Challenge. Aan alle leden werd gevraagd om een film, verhaal, gedicht, tekening of foto te maken met het thema ASC 60 jaar. Daar werd door de leden goed op gereageerd en het werd een enorm succes. De drie leukste inzendingen vielen in de prijzen. De top drie bestond uit een prachtige tekening en twee ontzettend leuke dans/gym filmpjes”, zegt Suzan. “Aan het einde van het seizoen mocht elke groep een eigen invulling geven aan de seizoenafsluiter, ook daar kwamen ontzettende leuke initiatieven uit zoals: picknicken, bios, een dagje Flierefluiter, een bezoekje aan vakantiepark Hellendoorn, een high tea, kanoën, enz.”

2022

Er was ook een ASC workshop dag gepland met verschillende dans en gymworkshops. “Dat moest een feestelijke dag worden voor alle leden”, vervolgt Suzan. “De voorbereidingen waren reeds in een vergevorderd stadium, maar helaas hebben we deze dag moeten verzetten naar het voorjaar 2022 in verband met corona. Maar dat gaat er zeker nog komen, want wat in het vat zit, verzuurt niet.” Om de kas te spekken, start de jubilerende vereniging deze maand ook nog met een vogelvoeractie. Aangeboden wordt hierbij een wintervoerpakket, wintervoerslinger en vogelpindakaaspakket. En als alle Covid-19 regels het toelaten wordt op 9 juli 2022 het seizoen afgesloten met een spetterende eindshow (met alle leden) in de Trefkoele+ in Dalfsen. “Zet deze datum alvast maar in de agenda, want dat wordt spectaculair”, aldus Suzan en Bertine van de jubilerende vereniging.

Tekst: Evert Jan Goos
Foto: ASC Gym & Dance

Lees ook

Soundtrackmuziek in WH Zwart Hal

LEMELERVELD – Arjan Breukhoven verzorgt op zaterdagmiddag 5 februari een orgelconcert in de WH Zwart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.