Home / / Appartementencomplex Vechtkade fase II beschikt over een AED

Appartementencomplex Vechtkade fase II beschikt over een AED

OMMEN – Sinds maandag 6 december is het appartementencomplex Vechtkade fase II een AED rijker. Het was één van de wensen van de bewoners van het appartementencomplex om een automatische externe defibrillator aan de buitenmuur te hebben hangen.

Ton van Amstel, bestuurslid en één van de bewoners van het complex: “Door een flinke toename van het aantal bewoners aan de Vechtkade, het grote aantal toeristen in de zomer en de optimale ligging van het complex aan de markt, was het wenselijk om een levensreddende AED te hebben.” Het bestuur vond in samenwerking met de vereniging EHBO-Ommen, de gemeente Ommen bereid om de financiering op zich te nemen. Inmiddels hangt de AED aan de buitenmuur en is deze goed toegankelijk voor gebruik.

Reanimatiecursus

Tien bewoners van Vechtkade fase II hebben bij de EHBO-Ommen een reanimatiecursus met AED gevolgd. Ton van Amstel: “We hebben ons aangemeld als burgerhulpverlener bij het 112 reanimatie oproepsysteem van HartslagNu.nl. Natuurlijk hopen we er liever geen gebruik van te maken, maar bij een onverhoopte hartstilstand is er acuut levensgevaar en wordt de overlevingskans door gebruik van een AED sterk vergroot. Mogelijk kunnen we zo een mensenleven redden.”

Lees ook

Soundtrackmuziek in WH Zwart Hal

LEMELERVELD – Arjan Breukhoven verzorgt op zaterdagmiddag 5 februari een orgelconcert in de WH Zwart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.