Home / / Zestien podiumplaatsen voor atleten ACO op Lemelerbergcross

Zestien podiumplaatsen voor atleten ACO op Lemelerbergcross

LEMELE/OMMEN – Zaterdag 30 oktober werd in het dorp Lemele de loodzware en goed bezette Lemelerbergcross gehouden. Organisator was ACO van Elderen. 33 atleten van de organiserende club schreven in voor deze cross en sleepten zestien podiumplaatsen in de wacht.

5300 meter: Met overmacht scoorde Nick Marsman op deze middenafstand een dik parcoursrecord. Het voormalige ACO-lid was binnen in 17.53 minuten. Robert Gerritsen viel net buiten het podium en werd vierde in 19.39 minuten. Aline Kootstra en Naomi Heidema liepen beiden naar een respectievelijk tweede en derde plaats in 21.24 en 23.12 minuten. In de klasse M40 was de net van een blessure teruggekeerde Henk Smalbrugge de tweede man die de finishlijn passeerde in 21.34 minuten. Dennis Brandenburg passeerde de eindstreep in 21.39 minuten en werd daarmee derde. Ook brons was er voor Willemijn Hogenkamp (categorie V40) in een 26.42 minuten. In de categorie M50 had Gert Berenst een prima dag. Hij liet de chronometer stoppen bij 23.21 en hoefde slechts een concurrent voor zich te dulden.

Oppermachtig

10800 meter: Op dit nummer was Danny Koppelman oppermachtig. De in Hoge Hexel woonachtige runner pakte direct de kop, breidde zijn voorsprong alsmaar uit en zette de winnende van 37.18 minuten neer. Meer dan twee en een halve minuut sneller dan zijn voornaamste concurrent. Master Ralph Schepers werd tweede in de categorie M40 en finishte in 43.31 minuten.

Jeugd

1750 meter: De jeugdafstand (tot 15 jaar) werd een onvervalst ACO-feestje. Met zes podiumplaatsen scoorde de jongste ACO-jeugd. Op het ereschavot verschenen Liz Meijer (1e), Puck Seinen (3e), Kai Boer (2e) en Stef Kampman (3e) in de categorie M/J-9 in respectievelijk 9.17, 10.10, 8.12 en 8.17 minuten.
In de groep M/J-12 waren ereplaatsen weggelegd voor Lincoln Martin (2e) en Ize Diepman (2e). De aanstormende talenten kwamen allebei over de meet in dezelfde tijd, 7.56 minuten. Bij de oudste leeftijdsgroep, M15 was Jasmijn Lamberink de snelste ACO-atlete met een tweede plaats in 8.11 minuten. De derde en laatste podiumplaats was voor Floor Willems, die 8.13 minuten nodig had om de afstand te overbruggen.

Lees ook

Raadslid Olst-Wijhe verhuist naar Ommen en sluit zich aan bij de LPO

OMMEN – Ron de Wit, momenteel raadslid in de gemeente Olst-Wijhe, verhuist per 1 maart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.