Home / / Workshop Midwinterhoorn maken afgerond

Workshop Midwinterhoorn maken afgerond

DALFSEN – Afgelopen week werd door de Bloasgroep Dals’n de zesde workshop ‘midwinterhoorn maken’ afgerond. Midwinterhoorn Bloasgroep Dals’n geeft deze workshop zelf al vele jaren.

Vijf personen; vier heren en een dame volgden gedurende een aantal middagen deze lessen in de werkplaats van Jan Zielman aan de Vossersteeg in Ankum. De laatste les werd niet alleen besteed aan de afwerking, maar vooral aan het testen van het geluid: de persoon, de happe en de hoorn moeten een drie-eenheid vormen. Tevens werd geoefend om de ‘olde roop’ te bloasen. Begeleiding was er van Jan Zielman, Rinus Reuvekamp en Jan Lammerink. De bloasgroep Dals’n bestaat momenteel uit dertig leden, waaronder enkele jeugdleden. Ter voorbereiding op het nieuwe bloasseizoen wordt iedere woensdagavond van 20.00 tot 21.00 uur geoefend in de schuur van Huize Den Berg. Het bloasseizoen begint op 28 november, de eerste zondag van de advent. De volledige agenda van de bloasgroep Dals’n is te vinden op

www.midwinterhoorndalfsen.nl

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Kerstconcert in WH Zwart Hal

LEMELERVELD – Ad Huetink verzorgt op zaterdag 11 december een orgelconcert in de WH Zwart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.