Home / / Voetbal regio Dalfsen

Voetbal regio Dalfsen

Veel te grote nederlaag voor ASC’62

ASC’62 speelde uit tegen Be Quick’28 in Zwolle en verloor met 6-1. Vanaf minuut één nam de thuisploeg het initiatief. Het eerste kwartier voetbalde ASC’62 goed mee en kreeg ook enkele kleine kansjes. Na een kwartier werd een doelpunt van de thuisploeg wegens buitenspel afgekeurd. Maar het was uitstel van executie. Be Quick’28 bleef aandringen en kort erna was het wel raak. Van Essen nam de bal goed aan en scoorde beheerst (1-0). Na een half uur kreeg Chiel Pasman een goede kans maar hij wist niet te scoren. Be Quick slaat wel toe. Een diepe bal bereikte Van Essen en die legde goed af op de meegelopen Cesar Martinez (2-0). In de laatste fase voor de rust nam trok ASC’62 het initiatief weer duidelijk naar zich toe en Pasman strafte een fout in de verdediging goed af. Ruststand 2-1. Na de hervatting zette ASC’62 de thuisploeg weer goed onder druk. De gelijkmaker zat erin maar bleef wel uit. Be Quick’28 nam vervolgens het spel over. Met goed veldspel kwam de thuisploeg regelmatig voor het doel van Thom Scherpenkate. Een vrije trap werd ASC’62 fataal. Robert Zweerts haalde uit vanaf ruim twintig meter (3-1). Onmiddellijk na de eigen aftrap werd bal verlies geleden en het was Bruggeman die Martinez diep weg stuurde. De keeper werd omspeelt (4-1). Kort erna slaat de thuisploeg opnieuw toe. Een fraai overstapje van één van de spelers en de bal kwam voor de voeten van Sander Aarten, hij legde de bal terug op de meegelopen Eliam Mbinga, die scoorde van dichtbij (5-1). De 6-1 drie minuten voor tijd was voor de statistieken. Ondanks dat ASC’62 regelmatig goed speelde toch een zeer geflatteerde nederlaag. Zaterdag speelt ASC’62 om 14.30 uur thuis tegen Den Ham.

Dalfsen maakte het RKHVV erg lastig

Dalfsen speelde uit tegen RKHHV en verloor met 3-2. Voor RKHVV stond een periodetitel op het spel en dus begonnen de Huissenaren gedreven aan de wedstrijd. De thuisclub wilde een snelle openingsgoal forceren een kreeg hiervoor ook een aantal uitstekende kansen. De spitsen van Huissen waren niet erg scherp en na twee kansen voor RKHVV was het Dalfsen dat met een scrimmage voor de goal nog het meeste recht had op een doelpunt. Even later zelfs een kopbal van Dalfsen op de lat en ook de rebound leidde niet tot een doelpunt waardoor de stand 0-0 bleef. RKHVV trok het initiatief meer en meer naar zich toe en wist in de 22e minuut te scoren. Zes minuten later werd het zelfs 2-0 nadat Mark Knol werd omspeelt en hierna geen kans had om het erop volgende schot te keren. Het leek een moeilijke middag te worden voor Dalfsen maar een schitterend schot van Joren Rietman zorgde voor de aansluiting. Drie minuten later lag de bal voor Dalfsen op de stip maar Jeroen Kampbuis raakte de onderkant van de lat en een unieke kans op de gelijkmaker werd hiermee onschadelijk gemaakt. Na de hervatting een rommelige start van beide teams met kansen voor Dalfsen en Huissen. Nadat eerst een bal bij Dalfsen van de lijn werd gehaald wist RKHVV in de 66e minuut wel te scoren, 3-1. Er volgden nog een aantal kansen voor de thuisclub maar Dalfsen hield de stand stabiel. Dalfsen kreeg in de slotfase nog een penalty en dit keer rondde Rietman wel doeltreffend af. Dalfsen zette vervolgens nog eens alles op alles voor een gelijkspel maar de tijd was te beperkt voor een stunt. Eindstand 3-2. Door het gelijke spel van concurrent Bemmel pakt RKHVV enigszins onverwacht de eerste periode en dit wordt gevierd door de thuisclub. Zondag speelt Dalfsen om 14.00 uur uit tegen TVC’28 in Tubbergen.

Belangrijke overwinning voor Hoonhorst

De thuiswedstrijd tegen Davo werd voorafgegaan met een minuut stilte vanwege het veel te jong overlijden van verenigingslid van VV Hoonhorst en trouwe bezoeker van de wedstrijden van het eerste elftal Erik Kroes afgelopen week. De grillige ploeg uit Deventer startte na een eerste kans voor Hoonhorst furieus. Met hoog druk probeerde de ploeg het de verdediging van Hoonhorst moeilijk te maken en dat lukte aardig. Slordigheden tot drie keer toe achterin en in de opbouw via het middenveld bracht Davo meerdere keren in de mogelijkheid om tot score te komen. Hoonhorst had het lastig, waarbij gasten na tien minuten een strafschop hadden kunnen krijgen. Vervolgens eindigde een listige aanval over links op de paal. Toen na 25 minuten de storm was gaan liggen, begon Hoonhorst te voetballen en begonnen de Deventernaren te praten. En dat voetbalt voor Hoonhorst een stuk prettiger. Eigenlijk was het wachten op de 1-0 om lekker te gaan rusten. Wel kwamen er kansen die net de nauwkeurigheid misten met schoten van Thijs Hülsmann en Tom Dijkslag. De grootste kans was een vrije trap na een opgepakte terugspeelbal van Davo op circa negen meter van het doel, maar de geplaatste bal van Wouter van der Kamp had net de juiste hoogte. Het doelpunt dat voor rust niet op het bord stond, kwam direct na de hervatting wel. Een strakke voorzet van Dijkslag werd door Tijmen Bovenmars binnengelopen (-0). De ruimten om te voetballen voor Hoonhorst werden groter en het conditioneel zwakke Davo moest komen. Toch duurde het tot de 70e minuut voordat Sten Kleinherenbrink een voorzet van Bovenmars kon afronden. De 3-0 en 4-0 konden niet uitblijven en kwamen er ook. Wederom Bovenmars op aangeven van Joey kroes en vervolgens mocht linkerspits Kroes de wedstrijd helemaal in het slot gooien met zijn eerste doelpunt van het seizoen. Hoe mooi kan het zijn in deze moeilijke week. Eindstand 4-0. Een belangrijke overwinning en goed voor het vertrouwen richting de volgende thuiswedstrijd a.s. zondag om 14.00 uur tegen Nieuw Heeten..

Goede overwinning voor Lemelerveld

Lemelerveld speelde thuis tegen FC Suryoye Mediterraneo uit Enschede en won verdiend met 2-1. Een mooie overwinning voor het team van Kelvin Bonhof. Een overwinning dat wel laat tot stand kwam. De bezoekers uit Enschede kwamen al vroeg in de wedstrijd op een 0-1 voorsprong. Na vijf minuten was het n.l. al raak. In de eerste helft waren er vervolgens wel kansen voor de Lemelerveld maar deze werden niet benut. Ruststand 0-1. Ook na de hervatting voerde de thuisploeg de druk wel op. Maar het duurde tot twintig minuten voor tijd dat de gelijkmaker viel. Het was Naud Schrijver die scoorde. Lemelerveld wilde meer en kreeg het ook. Al kwam de winnende van de voet van Job Heerink wel laat tot stand. Vier minuten voor tijd werd de volle winst gepakt. Eindstand 2-1. Door deze overwinning stijgt Lemelerveld met een totaal van dertien punten uit acht wedstrijden naar plaats acht van de ranglijst en hoeft niet direct naar de onderste plaatsen onder te kijken. Zondag speelt Lemelerveld om 14.00 uur uit tegen SCD’12 in Denekamp. Deze ploeg staat op de ranglijst één puntje boven de ploeg uit Lemelerveld.

S.V. Nieuwleusen pakt eerste periodetitel

Nieuwleusen speelde thuis zonder de steun van het trouwe publiek tegen het nog ongelslagen s.c. Lutten en won met 4-1. De situatie vooraf: Bij winst hadden beide ploegen kans op de eerste periodetitel maar dan moest koploper ZZVV punten laten liggen. Met vier fantastische goals wonnen de oranjehemden en omdat ZZVV in Klazienaveen punten verspeelde, ging Nieuwleusen met de eerste periodetitel aan de haal. Nieuwleusen begon de wedstrijd met bijna dezelfde opstelling als de bekerwedstijd tegen Rohda Raalte toen het zo sterk voor de dag kwam. Alleen Kris Tinholt verving de zieke Roy Bollemaat. Tinholt en JO-19 speler Jille Brinksma stonden voor het eerst in de basis.
Vanaf het begin was duidelijk dat Lutten niet naar Nieuwleusen was gekomen om er een mooie pot voetbal van te maken. De ploeg trok zich terug op eigen helft, liet Nieuwleusen het spel maken en loerde op de counter, die er ook kwam. Nadat Randy Vink en Brinksma al kansen hadden leidde balverlies tot een razendsnelle aanval van de Luttenaren die goed afgewerkt werd door Boudewijn van der Graaf (0-1). Nieuwleusen ging vervolgens direct op zoek naar de gelijkmaker maar de verdedigers van Lutten waren taai en het bleef oppassen voor de gevaarlijke tegenaanval. De verdiende gelijkmaker kwam er in de 37e minuut. Na een overtreding op Thomas Koobs, net buiten het strafschopgebied, werd de toegekende vrij trap op een fantastische manier in de winkelhaak geschoten, keeper Lars Mulder was kansloos. Ruststand 1-1. Na de hervatting waren de eerste kansen voor de bezoekers. Keeper Tim Hoogekamp kon een kopbal uit een vrije trap met een uiterste inspanning naast het doel tikken. Daarna was het de beurt aan de thuisclub. Randy Vink kopte eerst de bal nog op het dak van het doek maar maakte daarna drie fantastische doelpunten, een loepzuivere hattrick dus. In de 65e minuut slalomde Koobs door de verdediging, legde de bal breed op Vink, die met een mooie trap de bal in de verre hoek schoot. Een kwartier erna speelde dezelfde Vink zich prima vrij en schoot de bal van buiten de zestien hard in de benedenhoek. Vlak voor tijd maakte hij zijn hattrick compleet door de bal snoeihard in de kruising te schieten. Eindstand 4-1. Zaterdag speelt Nieuwleusen thuis tegen Hollandscheveld. De wedstrijd begint om 14.00 uur en is weer via een livestream te volgen.

USV scoort geen hoge kijkcijfers

Zoals overal was ook bij USV-Protos geen publiek welkom. Wel kon iedereen de wedstrijd bij de kachel volgen dankzij de professionele beelden van Hoogeveen TV. Maar of de USV-aanhang de hele uitzending heeft uitgezeten is zeer twijfelachtig. Want na een voortvarend begin maakte USV een uiterst povere indruk. Vanaf de aftrap hing Protos aan de noodrem om de doortocht van Max Schaeffer te verhinderen. Een paar tellen later kopte Dennis van der Veen net langs de verkeerde kant van de paal. Tot zover USV. Want daarna grossierde de thuisploeg in balverlies en slordigheden. Protos deed het weinig beter, maar vond door de geroutineerde spelmaker Michel Overweg wel makkelijker de weg naar voren. Na ruim een kwartier kwamen de gasten op voorsprong. Uit een corner belandde de bal voor de voeten van Daan Dekker (0-1). USV kon er bar weinig tegenoverstellen. Vlak voor rust was er nog wel een kans. Schaeffer werd in stelling gebracht. Maar door twijfel tussen koppen of schieten ging zijn inzet naast. Ook na de hervatting kreeg USV de druk er niet op. Protos kwam er steeds eenvoudig mee weg. Na een uur tekende Jelle Mittendorff vanaf afstand met een fraaie lob voor het hoogtepunt van deze wedstrijd (0-2). Tien minuten later was de USV-kaars zo goed als uit toen Bram van der Veen vrije doortocht kreeg (0-3). De ingevallen Bas Chierandjoe deed nog wat terug door een voorzet van Thijmen Stegeman van dichtbij binnen te werken (1-3). In blessuretijd was het eerst Michel Overweg die beheerst gebruikmaakte van de geboden ruimte (1-4). En meteen daarna wist Niels Kappert keeper Tim Bakker nog een keer te passeren (2-4). Maar toen hadden de meeste kijkers al gezappt naar de titelrace tussen Lewis en Max. Door deze nederlaag zakt USV naar de onderste regionen van de ranglijst. Donderdagavond staat het eerder door corona geschrapte uitduel tegen koploper HODO op het programma. Aftrap 20.00 uur in Hollandscheveld. En ook weer live te volgen via Hoogeveen TV. Zondag speelt USV opnieuw een uitwedstrijd. Dan in en tegen Dwingeloo. Aanvang 14.00 uur.

S.V. Nieuwleusen en Jeroen Elzinga verlengen contract

S.V. Nieuwleusen en hoofdtrainer Jeroen Elzinga zijn beiden zeer content over de samenwerking en de ontwikkeling van het vlaggenschip van de vereniging. Het resultaat is dat het lopende contract verlengd is en de intentie is uitgesproken om nog twee jaar met elkaar verder te gaan. Het aflopende contract betrof al een 3-jarige verbintenis. Destijds is hiervoor gekozen om de ontwikkeling van de jonge talentvolle groep op langere termijn te waarborgen. Helaas konden de twee voorgaande seizoenen, vanwege corona, niet volledige uitgespeeld worden. Momenteel staat de ploeg van Elzinga op de eerste plaats in de derde klasse D Noord en pakte ook nog eens afgelopen zaterdag de eerste periode titel. Met deze contractverlenging willen zowel de trainer als de vereniging een vervolg geven aan de ingeslagen weg. Beiden zien nog veel groeimogelijkheden en zien de sportieve toekomst vol vertrouwen tegemoet.

Foto: De 0-1 van Protos in de maak

Verslag: Evert Jan Goos

Lees ook

Kerstconcert in WH Zwart Hal

LEMELERVELD – Ad Huetink verzorgt op zaterdag 11 december een orgelconcert in de WH Zwart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.