Voetbal regio Dalfsen

USV ervaring rijker

Na bekerpotjes tegen Balkbrug en IJhorst werd USV voor de knock-out ronde gekoppeld aan HZVV. Andere koek. Hoofdklasser, midweeks in Hoogeveen, op kunstgras. In de USV-kleedkamer werd nog gegrapt over het lijstje met penaltynemers, maar binnen vier minuten waren op het fraaie Bentinckspark alle dromen over een ultieme bekerstunt aan diggelen geschoten (2-0). De thuisploeg gaf vanaf de aftrap een demonstratie vol-gas-voetbal. Met in de hoofdrol de kleine rechtsbuiten Kelly João. Linksback Swen Meesters hoorde ‘beep-beep’ en zag slechts een stofwolk van deze verbeterde uitgave van Road Runner. De vleugelflitser had met zijn acties en assists vooral oog voor Sander Dzemidzic. Scherpschutter in dienst van HZVV. Ondanks een paar heldhaftige reddingen van doelman Martijn Scheper had de spits na een kwartiertje zijn hattrick voltooid (3-0). Aan de hand van Frank Kuiper kwam USV halverwege de eerste helft wat meer aan voetballen toe. Dat leverde een paar mini-kansen op. Niels Kappert produceerde een afzwaaier, maar doelman Rodney Rosink moest wel degelijk aan het werk na een kopbal van Wouter Smudde. Met de rust in zicht schakelde de thuisploeg nog een keer naar de hoogste versnelling. Scheper bleef tegenhouden, maar was kansloos toen Lorenzo Valente de bal schitterend in de lange hoek krulde (4-0). Direct na de hervatting mocht wie anders dan Dzemidzic aanleggen vanaf elf meter (5-0). Daarna hield USV het een tijdje droog. Met een vlammend afstandsschot was Thijmen Stegeman dicht bij een succesje, maar Rosink wist de bal onder de lat vandaan te halen. Aan de andere kant rolde een inzet van Tim Riksman via-via wel in het net (6-0). Het slotakkoord was voor Alex Zomer die een corner met zijn hoofd verlengde (7-0). Zoals verwacht was HZVV een maat te groot voor USV. Toch was het op deze regenkoude midweekse wedstrijd bij vlagen niet onverdienstelijk wat USV liet zien. Dat biedt aanknopingspunten voor het vervolg van de competitie. Zondag speelt USV om 14.00 uur thuis tegen Protos.

Sterk spelend S.V. Nieuwleusen uitgeschakeld in de beker

S.V. Nieuwleusen speelde op sportpark ’t Klaverblad de bekerwedstrijd tegen 1e klasser zondag ROHDA Raalte. De thuisclub verloor met 2-4 en ligt dus uit de beker. Maar de oranjehemden deden met hun sterke optreden wel aan klantenbinding. Wegens fysiek ongemak van Bas Evenboer verscheen JO-19 speler Jille Brinksma aan de aftrap. De thuisploeg begon uitstekend en al in de vijfde minuut was het 1-0. Thomas Koobs legde bal breed waarna Jille Brinksma de bal beheerst binnenschoot. Maar na ruim tien minuten was het al weer gelijk, na slap verdedigen kon Kevin Peppels de bal binnentikken. Nieuwleusen legde vervolgens enkele mooie aanvallen op de mat en kreeg ook kansen. Tegen de verhouding in kwamen de gasten na een half uur spelen op voorsprong. Saake Malestein kreeg de bal ongelukkig op de hand en scheidsrechter Kiremit kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Mart Lugtenberg wist hier wel raad mee (1-2). Ruim vijf minuten voor rust werd het zelfs 1-3 door Julian van Hoogstraten. Voor rust scoorde Nieuwleusen zelfs nog de 2-3 door opnieuw Brinksma. Na een diepe bal ging hij als de kippen vandoor en oog in oog met keeper Frans van Oldeniel was hij heel koelbloedig. Een goede eerste helft waarbij de thuisploeg de betere kansen bij elkaar voetbalde. Ruststand 2-3. Na de hervatting begon Nieuwleusen met Lars Gruben, hij verving Brinksma. Na tien minuten moest verdediger Saake Malestein geblesseerd het veld verlaten, Niek Bollemaat werd zijn vervanger. Na en kwartier in de tweede helft leed Nieuwleusen simpel balverlies in de verdediging en het was van Hoogstraten die de stand op 2-4 bracht. Nieuwleusen probeerde nog wel van alles maar de wedstrijd was zo goed als gespeeld. Thomas Koobs bleef wel een plaag voor de verdedigers, maar de beste kans was nog voor Lars Gruben, maar hij schoot de bal via de keeper over het doel. Eindstand 2-4. Zaterdag speelt Nieuwleusen om 14.30 thuis de competitiewedstrijd tegen S.C. Lutten. Dit is de laatste wedstrijd van de eerste periode.

ASC’62 en S.V. Dalfsen spelen inhaalwedstrijd

Zowel voor ASC’62 als s.v. Dalfsen staat deze week een midweekse wedstrijd op het programma. Dinsdagavond (vanavond) speelt ASC’62 om 19.00 uur op sportpark Gerner de inhaalwedstrijd tegen Be Quick Zutphen. Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Be Quick 28 uit Zwolle op het programma. S.v. Dalfsen speelt op woensdag avond thuis de afgelaste wedstrijd tegen MASV uit Arnhem, aanvang 20.00 uur en zondag om 14.00 uur uit tegen RKHVV in Huissen op sportpark ‘De Bauwenburcht’.

Wedstrijden weer zonder publiek

De nieuwste coronamaatregelen leggen ook het verenigingsleven voor een deel weer plat. Er mag nog wel gevoetbald worden, maar de komende weken is er geen publiek welkom langs de lijn. Dus moeten alle clubs het doen zonder de steun van de eigen aanhang. USV heeft intussen ook een streep gezet door de ledenvergadering van dinsdagavond 16 november. Een week later maandag (22 november) gaat ook de ledenvergadering van de Supportersvereniging niet door.

Foto: HZVV topschutter Sander Dzemidzic scoort 5-0 uit een strafschop.

Verslag/Foto: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.