Home / / Voetbal regio Dalfsen

Voetbal regio Dalfsen

Driepunter voor ASC’62 in Vroomshoop

De mannen van trainer Piet de Jong speelde in Vroomshoop tegen de plaatselijke Boys en wonnen met 0-1. De tegenstander is al jarenlang een toonaangevende ploeg in de 2e klasse en maakten zelfs een aantal jaren een stapje naar de 1e klasse. De Dalfsenaren traden aan met een door blessures enigszins uitgedunde selectie. ASC’62 startte de wedstrijd uitstekend. Na wat aftasten, werd het heft in handen genomen en werd de verdediging van de thuisploeg onder druk gezet en daar waren enkele prachtige aanvallen bij. Na een kwartier spelen leidde dit tot de openingstreffer. Uit opnieuw een goede aanval, schoot Ernst van Zanten, vanaf rand 16 metergebied, op doel. Doordat de bal door een verdediger nog iets getoucheerd werd, verdween het leer, of is het plastiek, met een boog net onder de lat (0-1). Na deze treffer was de wedstrijd meer in evenwicht. De Boys zochten meer de aanval, maar de defensie van ASC’62 bleef redelijk gemakkelijk overeind. Ruststand 0-1. Na de hervatting kwam het verwachtte offensief van de thuisclub en ze dachten al snel de gelijkmaker te maken, maar de scheidsrechter keurde de treffer af, omdat de aanvaller tegen ASC’62 doelman Thom Scherpenkate aansprong. De druk van de thuisploeg bleef hierna in stand. Met een gezonde portie vechtlust kon ASC’62 de meeste aanvallen onschadelijk maken. Toch mocht het ook van geluk spreken dat de afmakers aan Vroomshoopse zijde deze dag niet in beste doen waren en enkele goede kansen om zeep hielpen. In enkele omschakel momenten probeerde ASC’62 de marge uit te breiden. De beste kans kreeg Chiel Pasman, maar hij zag zijn schot gekeerd worden door de doelman. Aan het eind van de wedstrijd was de tank bij beide teams behoorlijk leeg. Een welkome overwinning voor de Dalfsenaren.

Zaterdag heeft ASC’62 geen wedstrijd, maar dinsdag 16 november staat om 19.00 uur op sportpark Gerner de inhaalwedstrijd tegen Be Quick Zutphen op het programma.

Piet de Jong stopt bij ASC’62

DALFSEN – Hoofdtrainer Piet de Jong van voetbalvereniging ASC’62 stopt aan het einde van het seizoen. “Het was een moeilijk besluit omdat ik het erg naar mijn zin heb. ASC’62 is een club met hele fijne mensen, waarbij ik altijd de waardering en steun voel van iedereen”, aldus Piet de Jong, trainer van Heren 1 van ASC ’62. De Jong merkte dat de combinatie met zijn werk en een jong gezin gewoon te druk was. “Ik wil er meer zijn voor de jongens nu ze nog jong zijn en dat is de voornaamste reden dat ik na dit seizoen stop bij ASC‘62”.’Het bestuur en de technische commissie van de vereniging begrijpen het besluit van De Jong. De scheidende trainer geeft aan tot het einde van het seizoen er vol voor te gaan om als team zo goed mogelijk voor de dag te komen in de 2de klasse.

ASC ’62 gaat op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor het seizoen 2022-2023.

Onnodige nederlaag voor S.V. Dalfsen

Dalfsen speelde tegen Winterswijk een wedstrijd met twee gezichten, tot de gegeven penalty voor Winterswijk in de 70e minuut speelde Dalfsen een gewonnen wedstrijd. Na de penalty stortte het team van trainer Jacob Grooten als een kaartenhuis in elkaar en verloor het uiteindelijk geflatteerd met 2-4. Dalfsen begon sterk aan de wedstrijd en nam duidelijk het initiatief. Kleine kansjes aan Dalfser zijde werden niet tot doelpunten omgezet maar dat deed Winterswijk wel in de 30e minuut. Hier ging een glijpartij van Niek van Ringen aan vooraf en uiteindelijk belandde de bal via een been van Dalfsen in het doel. De gasten konden niet lang van hun voorsprong genieten want vijf minuten later stond Dalfsen alweer op voorsprong door twee doelpunten van Jeroen Kamphuis. Voor rust had Dalfsen de score nog kunnen uitbreiden maar kansen van Kariem Own leidden niet tot een score. Ruststand 2-1. .
Na de hervatting pakte Dalfsen de draad weer op en ging op jacht naar de derde treffer. Kansen voor Own en Kamphuis werden door de goalie van Winterswijk onschadelijk gemaakt. In de 60e minuut werd Vince van den Anker in het zestienmeter gebied onderuit gelopen maar de scheidsrechter vond het onvoldoende voor een strafschop. Kort erna was er een soortgelijke situatie in het strafschopgebied van Dalfsen waarbij de bal wel op de stip werd gelegd. Winterswijk wist wel raad met dit cadeautje en scoorde de gelijkmaker. Het doelpunt zorgde voor extra energie bij de gasten en binnen tien minuten werd de voorsprong uitgebreid tot 2-4. Dalfsen kon het fysiek en mentaal niet meer opbrengen om weer op jacht te gaan naar de gelijkmaker en verloor uiteindelijk de wedstrijd geheel onnodig. Zondag 21 november speelt Dalfsen om 14.00 uur uit tegen RKHVV in Huissen Betuwe. De afgelaste wedstrijd van Dalfsen tegen MASV wordt ingehaald op woensdag 17 november.

Hoonhorst mist aansluiting met middenmoot

Hoonhorst speelde in Vroomshoop tegen de plaatselijke Sportlust. Voor beide ploegen stond er veel op het spel door de gelijke stand op de ranglijst met zes punten. De winnende ploeg zou beloond worden met een mooie middenmootpositie, terwijl de verliezer vooralsnog naar onderen moet blijven kijken. Een gemiste kans voor Hoonhorst, het verloor met 4-0. In een wedstijd waarin in de eerste fase Hoonhorst voetballend zeker niet de mindere was en een paar goede kansen kreeg op de 0-1 liet Sportlust zien dat het over een pijlsnelle voorhoede beschikt met veel scorend vermogen. De eerste waarschuwing van Sportlust kwam na tien minuten met een diepe bal over links die nog net van de doellijn gehaald worden door een Hoonhorst-verdediger. Na twintig minuten was het wel raak. Een onderschepte aanval van Hoonhorst werd snel diep gespeeld, waarbij de buitenspelval niet gebruikt ( 1-0). De marge werd kort voor rust verdubbeld tot 2-0 door onnodig balverlies. Met 2-0 achterstand rusten smaakt de thee ongetwijfeld minder dan wanneer je voor staat. Dat bleek na de hervatting. Hoonhorst creëerde in de gehele tweede helft slechts één kans, maar pas toen de wedstrijd al lang en breed gespeeld was. De achterhoede was bij Hoonhorst onzorgvuldig in de opbouw, de slag op het middenveld werd verloren, voetballend kwamen er voorin geen kansen en de wissels brachten geen verbetering in het team. Hoonhorst speelde een kansloze tweede helft en hielp Sportlust door fouten om uit te lopen naar 4-0. Een gemiste kans op de Boshoek in Vroomshoop voor het team van Patrick Wijsman. De komende week kan er energie opgedaan worden met een vrij weekend om daarna twee weekenden achter elkaar thuis te spelen tegen laagvliegers DAVO en Nieuw Heeten. Hier zullen de mannen veel scherper en nauwkeuriger voor de dag moeten komen om het broodnodige resultaat voor Hoonhorst te halen.

Goede verwinning Lemelerveld

Lemelerveld speelde uit tegen s.c. Barbaros in Hengelo en won overtuigend met 1-3. Lemelerveld kwam al vroeg in de wedstrijd, negende minuut, op voorsprong. De ploeg van Kelvin Bonhof bleef goed druk houden en na tweeëntwintig werd de score verdubbeld. Het was Job Heerink die scoorde.
Kort erna kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd door een goede goal van Faruk Turk (1-2). Dit was tevens de ruststand. Na de hervatting kwamen voor beide ploegen goede kansen, maar het was opnieuw Heerink die, twintig minuten voor tijd, doel trof. Eindstand 1-3. Lemelerveld schuift door deze overwinning op de ranglijst op naar een mooie achtste plek. Zondag 21 november speelt Lemelerveld om 14.00 uur thuis tegen de nummer elf van de ranglijst F.c. Suryoye Mediterraneo uit Enschede.

Slordig S.V. Nieuwleusen wint wel

Na een geweldige tweede helft vorige week thuis tegen Vitesse’63 speelde Nieuwleusen afgelopen zaterdag een slordige wedstrijd op sportpark De Tussenboerslanden in Nijeveen. Na een ruststand van 0-2 kwam SVN’69, de ploeg van de oud-trainer van Nieuwleusen David Leeuw nog terug tot 1-2. Hierdoor werd het in de slotfase nog behoorlijk spannend voor de ploeg van trainer Jeroen Elzinga en de vele meegekomen trouwe supporters. Nieuwleusen startte met de opstelling waarmee het de vorige wedstrijd in de tweede helft begon, met Niels Koets op het middenveld en Reinier Meijerink in de spits. De oranjehemden zetten S.V.N.’69 direct onder druk, en de eerste kansen dienden zich spoedig aan. Dit resulteerde in de 19e minuut in een 0-1 voorsprong. Randy Vink liet zich niet opzijzetten en na een tikkie breed van Vink kon Thomas Koobs de aanval afronden (0-1). De thuisploeg liet zich niet onbetuigd en kleunde er flink in. Scheidsrechter Van der Leek trok dan ook de eerste gele kaart. Binnen het half uur werd het 0-2 door Vink. Hij werkte een steekbal van Reinier Meijerink koelbloedig tegen het net. Ruststand 0-2. Ook na de hervatting bleef Nieuwleusen volharden in pingelvoetbal. Er moet gezegd worden dat ook het veld niet uitnodigde voor combinatievoetbal, toch werden er nog wel volop kansen gecreëerd. Alleen het net werd niet meer gevonden, dit kwam vooral door slordigheden van de gasten. De weer fitte Bas Evenboer kwam Ruben Brinkman in de 61ste minuut vervangen, maar ook hij kon de bakens niet verzetten. Toen Denzel van Halen in de 64ste minuut een terugspeelbal van Roy Bollemaat afstrafte en 1-2 aantekende werd het spel van Nieuwleusen er niet beter op. Slordigheid troef en de thuisploeg ging er opnieuw in geloven. Zelfs toen doelman Kampherbeek, wegens hands, het veld met rood moest verlaten bleef de SVN’69 met lange ballen gevaarlijk. Twintig minuten voor tijd verving Kris Tinholt Gerrit Zekveld. Nieuwleusen kreeg nog enkele mooie kansen, maar de ingevallen doelman Wouter Miedema redde prima. Na het eindsignaal van de scheidsrechter togen de supporters opgelucht terug naar Nieuwleusen. Hun ploeg maakte het zich vandaag uitzonderlijk lastig, maar won wel. Zaterdag 20 november speelt Nieuwleusen de laatste wedstrijd van de eerste periode thuis om 14.30 uur tegen nummer drie S.C. Lutten. Donderdagavond 11 november, aanvang 20.00 uur bekert S.V. Nieuwleusen thuis tegen zondag 1e klasser Rohda Raalte.

Corona: USV niet in actie

De competitiewedstrijd van USV ging afgelopen zondag niet door. USV moest op bezoek bij HODO, maar de koploper uit Hollandscheveld meldde meerdere corona-besmettingen. De ontmoeting zal op een later moment worden ingehaald. Woensdagavond (10 november) komt USV wel in actie. Dan staat de bekerwedstrijd tegen hoofdklasser HZVV op het programma. Aanvang 19.30 uur in Hoogeveen. Door deze midweekse wedstrijd heeft USV komend weekend geen beker-/competitieverplichtingen.

Verslag: Evert Jan Goos

Lees ook

Gemeente Dalfsen digitaal in gesprek met boeren

DALFSEN – De gemeente Dalfsen sprak door de jaren heen met verschillende groepen inwoners, ondernemers, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.