Home / Uncategorized / Voetbal regio Dalfsen

Voetbal regio Dalfsen

 

Wedstrijd ASC’62 afgelast

De wedstrijd van afgelopen zaterdag van ASC’62 thuis tegen Be Quick Zutphen werd afgelast. Bij de tegenstander uit Zutphen zijn enkele corona gevallen geconstateerd. De wedstrijd zal later worden ingehaald. Komende zaterdag hoopt het team van trainer Piet de Jong in volle sterkte aan te treden tegen Vroomshoopse Boys. De wedstrijd op sportpark De Bosrand in Vroomshoop begint om 15.00 uur.

S.V. Dalfsen verliest in Twello

Dalfsen speelde uit tegen Voorwaarts in Twello en verloor met 4-2. Dalfsen begon wel scherp aan de wedstrijd en na acht minuten wist Daan van der Vegt al te scoren voor de rood-gelen. Een lekker begin voor het team van trainer Jacob Grooten maar Voorwaarts Twello kwam gelijk met een reactie, een schot van dichtbij ging in de achttiende minuut rakelings langs en Dalfsen behield haar voorsprong. Even later wist Mark Knol namens Dalfsen een schot van dichtbij onschadelijk te maken en ook een vrije trap van Voorwaarts leidde niet tot een doelpunt. Waar Twello niet tot scoren kwam verdubbelde Dalfsen haar voorspong uit een corner. Jeroen Kamphuis schoot van dichtbij binnen (0-2). Twello zette voor de rust nog een keer aan en na een mooie aanval over de flanken was het dit keer wel raak (1-2). Er werd gerust met een kleine voorsprong voor Dalfsen maar het team was diverse keren goed weggekomen en dus gewaarschuwd voor de tweede helft. De eerste goede kans na de hervatting was voor Dalfsen maar Kamphuis wist dit buitenkansje niet te verzilveren. Ook een schot van Yoren Dam ging niet binnen de palen waardoor de voorsprong beperkt bleef tot één  doelpunt. Twello bleef ook gevaarlijk en in de 71e minuut leidde dit tot een doelpunt met het hoofd (2-2). Kort erna een penalty voor Twello na een geconstateerde handsbal van Dalfsen en hier wisten de oranjehemden wel raad mee (3-2). Dalfsen dacht vier minuten voor tijd een handsbal van Twello te zien in het strafschopgebied maar de scheidsrechter besloot niet te fluiten en in de tegenaanval legde de scheidsrechter de bal wel op de stip voor Twello. Beide strafschoppen werden benut door

Marcus van Geelen. Eindstand 4-2. Zondag speelt Dalfsen om 14.00 uur thuis tegen FC Winterswijk,.

De vorige week afgelaste wedstrijd van Dalfsen thuis tegen MASV is vastgesteld op donderdag 18 november.

Hoonhorst verliest door individuele fouten

Na twee gewonnen wedstrijden moest Hoonhorst het tegen Haarle afleggen, na negentig minuten stond het 0-2. Het was onnodig in een wedstrijd waar een gelijkspel de verhoudingen van het spel beter weergaf. Het verhaal van de thuiswedstrijd tegen Haarle voltrok zich in een paar momenten. In de achtste minuut van de wedstrijd op De Potkamp werd in het strafschopgebied Sten Kleinherenbrink onheus naar de grond gewerkt. De scheidsrechter stond zelf in de middencirkel, maar besloot dat het geen strafschop was. Vanaf Hoonhorstzijde was er veel onbegrip. Na de blessurebehandeling werd Kleinherenbrink (volgens de richtlijnen) naar de zijlijn gedirigeerd en in de aanval daarop scoorde Haarle in de overtalsituatie de 0-1. De anders zo stabiele doelman Mike Damman liet de bal uit zijn handen glippen waarna Haarle eenvoudig kon scoren. Niet dat het één met het ander te maken had, maar in plaats van een goede mogelijkheid om op 1-0 te komen werd het 0-1 en liep Hoonhorst achter de feiten aan. Het veldspel in de eerste helft van Hoonhorst was verzorgder dan dat van tegenstander Haarle, maar de nauwkeurigheid ontbrak vaak om tot een goed afrondende aanval te komen. Het opportunistische Haarle had daarentegen nog enkele mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen, totdat Jules Diepman in de 37e minuut te veel tijd nam in de verdediging wat resoluut werd afgestraft door de spits van Haarle. Hij ontfutselde Diepman de bal en lepelde hem over de Hoonhorster goalie heen (0-2). Voor rust kwamen er nog enkele kansen voor Heerenbrink (net niet vol kunnen schieten) en Tom Dijkslag (pegel van afstand, net over). Hoonhorst probeerde de eerste minuten na de hervatting wederom voetballend tot aanvallen te komen, waarbij Kleinherenbrink opnieuw een goede kans kreeg met een kopbal net over het doel en een gekke terugspeelbal van Haarle die net over het eigen doel ging. Het opportunisme van de thuisploeg nam toe, wat in het voordeel van Haarle was. Met wat meer fysiek in de ploeg kwam Hoonhorst niet meer tot voetballende kansen en had Haarle nog de mogelijkheid de wedstrijd definitief in het slot te gooien, hetgeen niet gebeurde. Eindstand 0-2. Zondag speelt Hoonhorst om 14.00 uur uit tegen Sportlust Vroomshoop.

Lemelerveld wint met ruime cijfers

Lemelerveld speelde thuis tegen Wijhe’92 en won met 4-0. Wijhe is een gelijkwaardige ploeg als het team van Kelvin Bonhof. Maar Lemelerveld laat nu Wijhe duidelijk achter op de ranglijst en stijgt naar een achtste plek. In eerste instantie in een gelijkwaardige wedstrijd komt Lemelerveld op een goed moment op voorsprong. Vlak voor rust scoorde Matthias Reimink de 1-0. Na de hervatting was Lemelerveld wel de betere ploeg. Maar het duurde tot twintig minuten voor tijd dat dit in doelpunten werd uitgedrukt. De 2-0 was wederom van Reimink. Toen zeer kort erna de 3-0 viel door Stijn Kogelman was het verzet van Wijhe’92 definitief gebroken. Vlak voor tijd zette Teun in de Wal de 4-0 eindstand op het scorebord. Door deze verdiende overwinning krijgt Lemeleveld, nu achtste pek, enigszins lucht ten opzichte de laatste plekken. Zondag speelt Lemelerveld om 14.30 uur uit tegen s.c. Barbaros. Deze ploeg staat voorlaatste op de ranglijst in deze zondag tweede klasse J Oost. 

S.V. Nieuwleusen recht op tijd de rug

Nieuwleusen speelde thuis tegen Vitesse’63 en won met 3-1. Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van oud-bestuurslid Klaas Spijker. Vanaf het begin liet Nieuwleusen zien dat er gewonnen moest worden. Er werd veel energie in de wedstrijd gestopt en voetballend begon de thuisploeg prima. Grote kansen bleven nog wel uit. Naarmate de eerste helft vorderde, kwam Vitesse beter in hun spel wat bestond uit het inzakken op eigen helft en loeren op de snelle uitbraak. Dit bleek een goede strategie want de enige ploeg die gevaarlijk voor de goal werd, was Vitesse. Na een gevaarlijk schot op het doel van Tim Hoogenkamp, welke via de lat overging, was het in de 26e minuut wel raak voor Vitesse. Na een lange pass van Sander van Dijk neemt Ruben Westert de bal zeer knap mee en schiet de bal langs Hoogenkamp (0-1). Verdedigend stond Nieuwleusen wel goed maar aanvallend moest het beter. Een keer komt Randy Vink in scoringspositie maar kreeg de bal niet tussen de palen. Ruststand 0-1. Na de hervatting, Lars Gruben bleef achter in de kleedkamer en speelde Niels Koets  voor hem op het middenveld. Nieuwleusen nam gelijk het initiatief. Vitesse werd teruggedrongen en moest alle zeilen bijzetten. In de 57e minuut viel de gelijkmaker voor de thuisploeg. Vink kopte heerlijk binnen na een afgemeten voorzet vanaf links (1-1). Nieuwleusen werd sterker en ging vol op zoek naar de winst. Nadat Mark de Weerd eerst Meijerink nog bijna liet scoren, legde hij daarna de bal vanuit de hoekschop precies op het hoofd van Roy Bollemaat, die de bal perfect binnen knikte (2-1). De Nieuwleusenaren bleven gevaarlijk en Vitesse bleef loeren op de counter, maar het sterke blok van de thuisploeg achterin kwam niet meer in de problemen. Het veldoverwicht werd zelfs nog beter uitgedrukt door het derde doelpunt van Nieuwleusen. Vlak voor tijd ging Meijerink sterk door en legde de bal breed op Thomas Koobs die strak binnen schoot. Eindstand 3-1. Zaterdag speelt Nieuwleusen om 14.30 uur de uitwedstrijd in Nijeveen tegen SVN ’69.

Knappe overwinning USV op Sweel

Na drie gelijke spelen op rij boekte USV op sportpark Hulsterlanden een uitstekende 3-0 overwinning op VV Sweel uit het Drentse Zweeloo. Al doet de uitslag misschien anders vermoeden, deze zege kwam zeker niet eenvoudig tot stand. Vooraf was al duidelijk dat het voor USV een pittige opgave zou worden tegen de nummer vier van de ranglijst. Maar ook in dit duel was de onverzettelijkheid van de spelers van het team van coaches Theo van ’t Zand en Mathijs van Faassen prijzenswaardig.
Door een blessure van Niek Hamers moest Ruben Scholten in de achterste lijn diens plaats innemen en dat deed hij op een prima wijze. In het eerste kwartier kregen beide ploegen wat kleine kansjes maar na zo’n achttien minuten werd Max Schaeffer in een unieke scoringspositie aangespeeld maar zijn inzet was te hoog gemikt. Het spel golfde hierna op en neer totdat Sweel in de 37e minuut drie opgelegde kansen kreeg om de score te openen. Mede door prima optreden van keeper Martijn Scheper en de USV-verdediging kon met veel kunst- en vliegwerk een doelpunt voorkomen worden. Nog geen twee minuten later zag USV wel kans toe te slaan. Dennis van der Veen, ook deze wedstrijd weer uitstekend op dreef, bereikte uitblinker Thijmen Stegeman in de diepte en op uiterst koelbloedige wijze wipte hij de bal langs doelman Jaap Haan (1-0). Vlak voor de pauze kon Sweel op gelijke hoogte komen maar Egbert Vugteveen vond weer routinier Scheper op zijn weg. Spits Wouter Smudde dacht vlak voor het rustsignaal de 2-0 binnen te kunnen schieten maar de foutloos leidende arbiter Reints keurde het doelpunt vanwege buitenspel af. Na de hervatting zette Sweel alles op alles om de opgelopen achterstand goed te maken. Terwijl het wachten was op de gelijkmaker van de Drenten viel aan de andere kant de tweede USV-treffer. Met een prachtige lob in de verste hoek verraste vleugelverdediger Senne Hekkert doelman Haan volledig (2-0). De wedstrijd was helemaal gespeeld toen Dennis van der Veen circa tien minuten voor tijd een corner van Frank Kuiper feilloos binnenschoot. Eindstand 3-0. Zondag gaat USV op bezoek bij koploper HODO in Hollandscheveld.
De wedstrijd op sportpark ’t Hoge Bos begint om 14.00 uur.

 

Foto’s: Spelmomenten uit de wedstrijd USV tegen Sweel

 

Verslag: Evert Jan Goos

 

Lees ook

Oliebollenactie Excelsior aangepast

DALFSEN – De meeste inwoners hebben inmiddels een flyer in de bus gehad over de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.