Vilsteren hoeft (nog) niet naar Bentelo

BENTELO – Het programma in klasse 5A van het zondagvoetbal afdeling Oost verordonneerde de mannen van v.v. Vilsteren naar Bentelo. Een Twents kerkdorpje verstopt in de driehoek Delden, Goor, Haaksbergen, om daar de krachten te meten met de lokale voetbaltrots. Op de laatste zaterdag van november werd bekend dat vanwege enkele coronagevallen bij de tegenstander het duel was afgelast. De reis oostwaarts werd de club uit het molendorp een dag later bespaard. Klasse 5A, met een overwegend Twents signatuur, is nog geen onverdeeld genoegen voor de bespelers van de Molenesch. De smalle selectie waarin een vaste reservekeeper ontbreekt zijn fnuikend voor de prestaties. Reguliere doelman Nick Hendriks kampt met een achillespeesblessure. Het gapend gat dat hij achterlaat wordt met hangen en wurgen ingevuld. Trainer Dik Runherd is afhankelijk van spelers die bereid zijn letterlijk de handschoenen op te pakken om in het doel onheil te voorkomen. En ongeluk komt zelden alleen, wil het gezegde dat in Vilsteren zeker van toepassing is. Flink wat spelers kampen met pijntjes en ander ongemak. De oefenmeester uit Balkbrug moet elke week puzzelen, schuiven en improviseren met zijn basis, plus tijdig shoppen bij het tweede, om met hem de bank warm te houden en wat wissels achter de hand te hebben. Zie daar het lot van een weliswaar hechte, maar kleine vereniging. Vilsteren kampt met burn-out verschijnselen. De afgelasting komt Runherd niet slecht uit. Tijd om wonden te likken en weer op kracht te komen. Met voor de winterstop nog slechts een wedstrijd op de speelkalender. De kans dat de jaarafsluiter tegen middenmoter Haaksbergen doorgang vindt lijkt vanwege de corona-opleving en de van regeringswege opgelegde beperkingen niet groot. Voorlopig zijn de volgelingen van Runherd veroordeeld tot een bijrol in klasse 5A.
In 5A ging een streep het leeuwendeel van het programma. De enige wedstrijd die wel doorgang vonden was Haaksbergen tegen Manderveen. De koploper won met 0-3. Het levert na dit duel de volgende stand op: Manderveen 8-20, DTC ’07 7-16, Hengelo 6-13, FC het Centrum 6-12, TVV 6-10, Bentelo 5-7, Haaksbergen 6-7, Vilsteren 7-4, Langeveen 5-3, Vosta 6-2 en Marienheem 6-1.
Mits de KNVB vanwege de door de overheid opgelegde coronarestricties geen belemmering opwerpt, speelt Vilsteren zondag op de eigen Molenesch tegen Haaksbergen. Aftrap 14.00 uur.
Foto: Dik Runherd en v.v. Vilsteren hebben het lastig in klasse 5A van het zondagvoetbal.

Foto: Dik Runherd en V.V. Vilsteren hebben het lastig in klasse 5A van het zondagvoetbal

Verslag: Willem Lampe