Uitgave ‘Paradijs op Eerde’ nu ook te koop in Ommen

OMMEN – Op Landgoed Eerde en het bijbehorende kasteel is de afgelopen jaren flink gewerkt aan een groot herstelplan om de allure van weleer terug te brengen. Als afsluiting van al het werk heeft Natuurmonumenten een mooi boekje uitgebracht met de titel ‘Paradijs op Eerde’. Sinds kort is de uitgave te koop bij Primera in Ommen. De opbrengst komt geheel ten goede aan Landgoed Eerde.

Kasteel Eerde werd in 1715 gebouwd. Het landgoed werd aangelegd onder regie van legeraanvoerder Johan Warner van Pallandt. Meer dan 300 jaar later is landgoed Eerde uniek in Nederland en van Europese allure. De 18e-eeuwse symmetrische aanleg is nog grotendeels intact en gaaf. Eerde is bovendien een ‘levend landgoed’ waar mensen wonen, werken, recreëren en zelfs naar school gaan.

Paradijs op Eerde

Paradijs op Eerde beschrijft de geschiedenis van kasteel en landgoed en de relatie tussen Natuurmonumenten en de familie Van Pallandt. In het hoofdstuk over de symmetrie van Eerde wordt duidelijk hoe kasteel en parkbos zijn ‘opgehangen’ aan een hoofdas waar langs alles gespiegeld kan worden. Naast informatie over de werkzaamheden, illustreren fraaie foto’s de resultaten. Kasteel, andere gebouwen, tuinen en parkbos, natuur en landschap: alles ligt er weer piekfijn bij. Eerde is klaar voor de toekomst, zodat ook generaties na ons ervan kunnen genieten.

Verkooppunt

De uitgave Paradijs op Eerde was tot voor kort alleen te koop tijdens excursies en evenementen van Natuurmonumenten en bij de Natuurschuur op Erve de Pas bij Haarle. Er was dus nog geen verkooppunt vlakbij Landgoed Eerde. Primera in Ommen bood uitkomst. Boswachter Olga de Lange is blij met het aanbod: “We denken dat veel mensen uit de omgeving van Eerde interesse hebben in het boekje, maar niet iedereen doet mee aan onze excursies. Wij zijn daarom verheugd over dit verkooppunt in Ommen. Primera verraste ons extra door de opbrengst geheel aan Natuurmonumenten te doneren als gift aan Landgoed Eerde. Het boekje is te koop voor 7,50 euro voor leden en 10 euro voor niet-leden. Met de aanschaf wordt de natuur én de cultuurhistorie op Landgoed Eerde gesteund.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.