Home / / Uit Hei en Dennen: Griepprik

Uit Hei en Dennen: Griepprik

Gek hè, ik heb vroeger nooit een griepprik gewild, niet uit overtuiging of zo, maar omdat ik griep als een uitgebreide verkoudheid zag. Nou, daar ben ik 55 jaar geleden toch best achter gekomen, alleen wist ik toen niet dat dit griep betrof. Nu sta ik volgende week vooraan bij de huisarts, want ineens herinner ik me die weken van doffe ellende, zo rond mijn 22ste. Er kwam zelfs een huisarts aan te pas die me thuis in bed onderzocht. Kreeg ik een geweldig middel om weer op krachten te komen? “Ach, een griepje, gaat van zelf weer over, neem maar wat aspirine.” Ging het vanzelf over? Echt niet, weken last gehouden van slecht zien, suizende oren en duizeligheid. Ik zag vooral lange hoge gebouwen en lantaarnpalen dubbel. Heel verwarrend en ook griezelig. Zou het ooit over gaan? Ik was en ben nog steeds een bangerd als het gaat om niet te begrijpen pijntjes. Je kunt er ook niet over praten, want ergens weet je best dat het gewoon angst voor de angst is. Als ik er al over praat! Maar ik heb nu minder angst om mij bloot te geven. Dat is een voordeel. Ik haalde graag mijn twee anti corona prikken. Hoera, die ellende blijft me bespaard. Er blijven mensen, die om welke reden dan ook, de anti corona prik weigeren. Vaak uit het oogpunt dat hun lijf deze ziekte wel aan kan. Of uit angst voor een hogere macht, die niet graag ziet, dat jij Hem niet vertrouwt. Ik schrijf zo vanzelfsprekend HEM, omdat vrouwen vroeger slechts dienden om te behagen, te baren en te zorgen voor man en kroost. Voor zo’n grote taak is geen vrouw geschikt, moet men vroeger gedacht hebben. Ja dames, wij kwamen er bekaaid vanaf. In vele landen is dat nog steeds zo. Meisjes en vrouwen hullen zich in lange gewaden met slechts een spleet voor de ogen om te zien waar ze lopen. Thuis mag de sluier af, maar als er een man binnen komt, gaat de sluier weer om. Mannen kunnen er immers niets aan doen, dat zij verlangens koesteren zodra er een blote damesenkel verschijnt. Je zou ook kunnen voorstellen dat mannen hun ogen bedekken, zodat zij niet in de verleiding komen de vrij lopende vrouw te bespringen. Wat als die mannen naar het vrije Westen komen? Is dan een zwarte bril en een geleidehond een idee?

Antoinette

Lees ook

Kerstconcert in WH Zwart Hal

LEMELERVELD – Ad Huetink verzorgt op zaterdag 11 december een orgelconcert in de WH Zwart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.