Home / / Uit Hei en Dennen: Sukkelig

Uit Hei en Dennen: Sukkelig

Het zal je gebeuren zeg, je bent CU leider, reist per trein en leest alvast de beoogde formatieplannen door, zodat je na het avondeten tijd hebt Expeditie Robinson te bekijken. Ja hoor eens, zo’n man heeft ook behoefte aan een beetje suffige afleiding. De trein nadert zijn station, hij grijpt jas en tas………… maar vergeet de geheime stukken. Hoe krijg je het voor elkaar? Ben je dan te oud geworden voor dit veeleisende beroep? Wat moet er in hem omgegaan zijn, toen hij in de gaten kreeg dat de helft van zijn ambtelijke stukken nog in de trein lagen. Ik moet er niet aan denken. Natuurlijk laten we allemaal wel eens iets achter in trein, taxi of bus. Ik heb meerdere keren een paraplu of boek laten liggen, maar daar liep geen bloed uit. En dan moet Segers de volgende dag weer opdraven. Welk gezicht trek je en wat voer je als excuus aan? Nu zijn we allemaal wel eens sukkelig, zeker met het ouder worden. Gerrit wordt soms gek van mijn vergeetachtigheid. Hij heeft er zelf namelijk totaal geen last van en dan is het moeilijk te begrijpen dat je partner dat wel heeft. Mijn korte geheugen heeft er soms geen ‘zinnigheid’ meer in en dat deel ik helaas met vele andere senioren. Ik ben er, zoals u weet op getest. Bleek ik na één dag binnenstebuiten gekeerd te zijn, wat aan leeftijd gerelateerde vergeetachtigheid te lijden, maar dat weer maskeerde door heel slim te zijn. Dus elke keer als ik me betrap op vergeetachtigheid, zeg ik zachtjes tegen mezelf: “Geeft niks meid, je bent immers slim.” Maar goed, Segers heeft dus nu een zenuw bloot gelegd. En dan moet je de volgende dag toch weer verschijnen. Welk gezicht zet je op en ga je slachtofferig of heldhaftig het debat aan. Hij moet een list verzinnen. Maar welke? Vergeetachtigheid past niet bij deze functie, dat valt dus af. Een plotselinge flauwte, hulp verlenen aan een beentrekkende medepassagier, je kunt van alles verzinnen, maar niets zal je onbenulligheid van ‘vergeten’ verhullen. Deemoedig het hoofd buigen en Mea Culpa, Mea Maxima Culpa roepen? Wat??? Ook nog onze koningin de schuld geven! Ook dat valt dus af. Deemoedig het hoofd op het betreffende houtblok leggen en roepen: “Ik zal het echt nooit meer doen?” Wat zou ik doen in die omstandigheid? Aftreden!!!! En daarna met de afkoopsom een wereldreis maken. Toedeledoki.

Antoinette

Lees ook

Integraal Huisvestigingsplan Primair Onderwijs

Toekomstbestendige onderwijsvoorzieningen voor basisonderwijs DALFSEN – Het college van burgemeester en wethouders en de schoolbesturen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.