Subsidie voor initiatieven uit de samenleving

Hiermee wordt het voor inwoners en bezoekers nóg prettiger om in de gemeente te wonen, werken en recreëren

DALFSEN – Met de subsidie initiatieven uit de samenleving stimuleert de gemeente Dalfsen lokale organisaties om kunstige en creatieve ideeën te bedenken. Met als doel om het culturele aanbod voor een nóg breder publiek toegankelijk te maken en de leefomgeving van inwoners te verbeteren.

De gemeente roept organisaties op om initiatieven in te dienen. De voorwaarden en het aanmeldformulier staan op www.dalfsen.nl/initiatief. Een idee aanmelden kan tot 15 januari 2022. In een eventuele tweede aanvraagronde is het tot 15 augustus 2022 opnieuw mogelijk om hier aanspraak op te maken. Eerder dit jaar heeft de gemeente al diverse initiatieven ontvangen en is er subsidie toegekend. Zo gaat Mevrouw Vlinder zingen met nieuwe Nederlanders, gaat het grammofoonmuseum diverse workshops organiseren en organiseert de Stichting Epic Youth met en voor jongeren een online game event. Daarnaast zijn er nog meer initiatieven van de grond gekomen (of gaan deze komen), zoals de realisatie van een hondenspeelveld in Dalfsen, de realisatie van een bijenstal bij de natuurboerderij in Nieuwleusen, een evenement voor het einde van het zwemseizoen door De Spil en een verlichting van het Kanaalpark in Lemelerveld.

Zing Nederlands met me!

Jeanette den Ouden is blij met de subsidie: “Ik zing liedjes met nieuwe Nederlanders zodat men op een creatieve en ontspannen manier de Nederlandse taal eigen kan maken. Ik heb hiervoor de training tot taalcoach gevolgd en het daarbij horende certificaat gehaald. Voor mij is dit een ontzettend leuke manier om nieuwe Nederlanders te helpen.” Op www.mevrouwvlinder.nl staat meer informatie over mevrouw Vlinder.

Het grammofoonmuseum

Het grammofoonmuseum gaat verhuizen naar het oude gemeentehuis in Nieuwleusen. “Vanaf volgend jaar gaan we hier, naast de functie van museum, ook een nadrukkelijke rol spelen in de culturele en educatieve ontwikkeling binnen Nieuwleusen”, zo legt bestuurslid Gerard Oortwijn uit. Dit heeft geleid tot de organisatie van de volgende activiteiten: Kleinschalige muziekvoorstellingen en optredens van jonge startende artiesten uit de gemeente. Workshops zoals geluidtechniek, oude en moderne opname en weergave techniek, kunst maken met vinyl (grammofoonplaten), ontwerpen van grammofoonhoezen en tijdelijke tentoonstellingen/exposities waarvoor vooral kunstenaars uit de gemeente voor worden uitgenodigd. Kijk op www.grammofoonmuseum.nl voor meer informatie over dit aanbod.

Online game event

Naast andere digitale activiteiten organiseert Stichting Epic Youth game evenementen waarbij honderden jongeren tussen de 10 en 20 jaar oud tegelijkertijd online deelnemen in populaire games. Coördinator Thomas Vermeij legt uit: “Wij zijn door Dalfser jongeren benaderd om ook in de gemeente Dalfsen een dergelijk evenement te houden. Dankzij deze subsidie is dat nu mogelijk. Het evenement wordt, met onze hulp, uiteindelijk volledig door jongeren uit Dalfsen georganiseerd.” Aanmelden kan via www.epicyouth.nl door op de grote ‘schrijf je in’ knop te klikken. Neem voor vragen contact op met Thomas Vermeij via telefoonnummer: 06-53808340.

Aanvragen

Wethouder Jan Uitslag roept om met initiatieven te komen. “Alle initiatieven om een leuke culturele activiteit uit te voeren of om de leefomgeving te verbeteren zijn van harte welkom. Misschien komt u in aanmerking voor een subsidie.” Tot 15 januari 2022 kunnen aanvragen ingediend worden voor de subsidieregeling ‘Initiatieven uit de samenleving’.

Meer info

Meer informatie, zoals de voorwaarden en het aanvraagformulier staan op www.dalfsen.nl/initiatief. Weten of een initiatief mogelijk in aanmerking komt voor subsidie? Neem dan contact op met gemeente Dalfsen (T. 14 0529 / E. gemeente@dalfsen.nl). Behoefte aan ondersteuning bij het aanvragen van subsidie? Neem dan contact op met Saam Welzijn (T. 0529 482 121 / E. info@saamwelzijn.nl).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.