Home / / Sportclub Lemele incasseert zes mokerslagen van GFC

Sportclub Lemele incasseert zes mokerslagen van GFC

LEMELE – Eindelijk viel er wat te lachen op sportpark Zandeinde. Tot de triomfwedstrijd tegen SVV ’56 (3-2 winst) kon op sportpark Zandeinde een parallel getrokken worden met een aula, ‘heeft u de overledene goed gekend?’ De lach was grotendeels verstomd. Als toeschouwer keer je na zo’n intense pot voetbal als tegen Sibculo graag terug op de basis van voetballend Lemele. Helaas geldt ook op Zandeinde de van regeringswege opgelegde beknotting van ‘geen toeschouwers tot 4 december’. De thuishaven van de club wordt een soort slot Loevestein, met de ophaalbrug naar boven. Pottenkijkers niet welkom, zelfs niet met QR-code en mondkapje. Het is eventjes niet anders. Als gevolg van het overheidsbeleid kon de trouwe aanhang zich dus niet vergewissen of de zege tegen SVV ’56 een passend vervolg kreeg. De ranglijst deed vermoeden dat het team van Patrick Speetjens een heidense klus stond te wachten. Voor het seizoen ’19-’20 maakte GFC, van oorsprong een zondagclub, de overstap naar de zaterdag, daarbij een koffer met gezonde ambities met zich meezeulend. Maar de regels van de voetbalbond waren destijds duidelijk: overstappen prima, maar onderaan beginnen. In de vierde klasse dus. Daar wil de klassieke club uit Goor zo snel mogelijk vandaan. Goorsche Football Club richt het vizier hogerop. Na zeven duels zit het team van trainer Romano Lammertink in klasse 4F op het vinkentouw en zal in Lemele geen punten willen morsen om druk te houden op koploper Juventa ’12 en de naaste belagers Achilles ’12, SV Rijssen en Daarlerveen. De bezoekers hebben met Olaf Siegers (9 keer bingo) en Tim Wassink (7 goals) twee bloedlinke ‘snipers’ in de ploeg. Deze doelpuntenmachines zullen kort aan de teugel gehouden moeten worden wil Lemele kans maken op een puntje of, waarom niet, hopen mag altijd, misschien wel meer.
Het voetbal won op Zandeinde van de wilskracht. Op karakter kun je veel, niet alles. Dat kwam zaterdag aan het licht. Het centrale verdedigingsduo Steven Warmelink en Thomas van Leusen, een set vleesgeworden wilskracht onder de noemer NOAD (Nooit Opgeven Altijd Doorgaan). Maar ja, hoe lang nog. Beugels en kniebanden houden de krakende gewrichten van de voetbaloude krijgers bijeen. Maar goed, geen gemekker, zo lang de poot er nog aanzit wordt er gevoetbald, punt! Niet zoals weleer op souplesse, maar op karakter en daar is niets mis mee. Integendeel zelfs, respect! De thuisclub hield de toegangspoort een half uur lang potdicht. Plots was het schrikken. Thomas van Leusen wil terugspelen op doelman Ruan Weelink, maar plots doemt als een duveltje uit een doosje Tim Wissink op. Ternauwernood kon Weelink redden. Een paar minuten later is het wel raak. Het was niet de dag en de wedstrijd van Van Leusen. Weer was zijn terugspeelbal aan de korte kant. Een witte flits. Nee hè, de witte balletschoentjes van Olaf Siegers. Geen houden meer aan voor Weelink, 0-1. De thuisclub is van compleet van de leg. Corner tegen. Tim Wissink sluipt uit de dekking en kan zo vrij als god in Frankrijk de 0-2 binnentikken. Nauwelijks is er afgetrapt of ‘Ollie’ Siegers voert zijn moyenne op. 0-3, wedstrijd gespeeld. GFC is oppermachtig op het sfeerloze, vroeg donkere Zandeinde. Lemele is machteloos. Speelt een verloren pot. Wat valt er anders te verdienen dan de schade beperken en hooguit als troostprijsje een eretreffer tegen deze ijzersterke, lichtvoetige kampioenskandidaat. Pal na de thee voltooit Siegers zijn trilogie. De tragedie in zes delen krijgt gestalte via Justin Vos en Thijs Moorman. 0-6 verklapt het scorebord op een troosteloos en zo goed als verlaten Zandeinde.
Opstelling, doel: Ruan Weelink. Achter: Kenny Kersjes, Steven Warmelink, Thomas van Leusen (67. Stijn Horsman) en Sander Kleinlugtenbeld. Midden: Erik Lubbers, Bram van Bessen (67. Yur Hekman) en Tim Schotman (67. Niek van ’t Erve). Voor: Yoran Bakhuis, Remon Kleinlugtenbeld en Bram Kok.
Stand 4F Oost: Juventa ’12 8-21, Daarlerveen 8-18 (27-7), Achilles ’12 8-18 (26-12), GFC 8-16 (36-7), SV Rijssen 8-16 (27-13), ATC ’65 8-15, Heracles 8-14, Bornerbroek 7-12, MVV ’69 8-9, Blauwwitters 8-7, SVV ’56 8-6, Daarle 8-5, SC Rijssen 7-3 en Lemele 8-3.
Sportclub Lemele speelt zaterdag uit tegen SC Rijssen. Op sportpark de Koerbelt in Rijssen wordt vanwege de geldende coronamaatregelen zonder publiek om half drie afgetrapt.

Foto: de defensie van sportclub Lemele had het loodzwaar in de wedstrijd tegen GFC

Verslag: Willem Lampe

Lees ook

Online masterclass ‘Van de druppel naar de Vecht’

Meedoen vanaf de bank REGIO – Waterschap Drents Overijsselse Delta en waterschap Vechtstromen nodigen bewoners …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.