Sportclub Lemele heeft de eerste driepunter binnen

  LEMELE– Het blad moet kennelijk eerst van de boom voordat sportclub Lemele punten gaat pakken. Wat het gebladerte betreft, dat zit nu, rond half november wel snor. Het lover is voor negentig procent dor en verkleurd van de takken gewapperd. Nu is het de beurt aan de blauwwitten uit het bergdorp om punten te sprokkelen. Op papier is de klus te doen. SVV ’56, zo mag op basis van de ranglijst van 4F worden geconcludeerd, is net als de thuisclub verre van op stoom. Louter nederlagen en een eenmalige oprisping tegen het eveneens beroerd presterende Daarle (3-0) zijn ook geen aktes van bewijs welke met tamboergeroffel en trompetgeschal overlegd kunnen worden. Bij stevige winst vindt op Zandeinde een officieuze overdracht plaats van de vermaledijde rode lantaarn. Die wetenschap moet de thuisclub sterken, want dat kreng, dat symbool der schande, wil je niet in het clubhuis hebben staan. En jawel, het is een herhaling, maar de constatering is te mooi om hem links te laten liggen, de uitdaging voor de mannen van Patrick Speetjens is om Henry Vogelzang, oefenmeester in dienst van Sibculo, op te kooien en een toontje lager te laten zingen, wat zeg ik, van narigheid en ellende te laten piepen of in ieder geval valse noten te laten krassen.

  Komt bij dat de ontmoeting een gevalletje is van ‘ga dat zien, want het coronaslot gaat er weer op’. Een soort van uitzwaaiwedstrijd dus. Lemele-SVV kijken, even een biertje en een balletje gehakt meepikken in het clubhuis en hup, sorry, tot kijk maar weer, wegwezen! Zandeinde gaat voor het publiek op slot tot in ieder geval 4 december. Als gevolg van een van de nieuwe, opgelegde coronarestricties. Zaterdag 4 december gaat het slot er weer af, op voorbehoud dat het vervloekte virus enigszins is ingedamd en de toegangspoort van de regering weer open mag. Balen, maar het is eventjes niet anders. Ook in Lemele zijn de regels niet bedacht, maar net als elders dienen ze ook op Zandeinde strikt te worden nageleefd.

  De confrontatie dan maar. Speetjes straalde na afloop. Nippend aan zijn colaatje biechtte ‘het jongere broertje’ van Robert Maaskant, mocht die ooit een dubbelganger zoeken, zoek niet verder, maar oké…, waar waren we gebleven, o ja, de biecht van Speetjens. “Pfff, in blessuretijd kneep ik hem wel even. Waren we drukker om de 4-2 te maken dan om de 3-3 te voorkomen. Stonden we achterin man op man. Gelukkig liep het goed af.” Achter die boodschap zit het verhaal van dit seizoen tot nu toe. Voetballend komt Lemele wel mee, maar de pechduivel heeft dit seizoen de Zandeinde-bewoners nadrukkelijk in het vizier en schept er een satanisch genoegen in de blauwwitten een nare streek te leveren. Maar goed, soms zit het mee, soms zit het tegen en in die laatste categorie bivakkeert Lemele. Het zag er in de aanloop naar het duel niet goed uit qua personele bezetting. Kenny Kersjes had een weekendje weg met de maten gepland, Michel Grefelman zit ergens in Zuid-Amerika en Jelmer Kleinjan moet je niet laten klussen, want dat gaat verkeerd. Speetjes moest dus weer shoppen bij de onder 19, de boys met vlassnorretjes en zonder rijbewijs. Lemel’s keuzeheer pikte de krenten uit de pap. Tim Schotman tikte de winnende treffer tegen het nylon, terwijl Thijs Pouw en Bram Kok zich ontpoppen als zekerheidjes, hoewel, even pas op de plaats, 1, nee 2 of doe maar 3 zwaluwen maken nog geen zomer. Tegen SVV ’56 was het in ieder geval dik in orde met de puppies.
  In Lemele kan het spoken als het team gedragen door de fanatiek aanhang richting kantine speelt. Het kan ook andersom. Richting de beroemde berg. De thuisclub opende als een torando. Na zes minuten wordt Yoran Bakhuis randje doelgebied onderuit geschoffeld. Een honderd en tien procent strafschop, dat had zelfs Stevie Wonder gezien. Remon Kleinlugtenbeld benut de sanctie van de voortreffelijk leidende Martin Schuhmacher onberispelijk. Als even later Bram Kok het scorebord doet opflitsen naar 2-0 lijkt een monsteroverwinning in de maag. Het verweer van de gasten uit Sibculo is onthutsend zwak. De aansluitingstreffer is een ‘lucky’. Kevin Prijs haalt uit, maar het schot lijkt een eenvoudige prooi voor Ruan Weelink. Het rollertje wordt onderweg echter van koers veranderd en de doelman van Lemele staat op het verkeerde been. We hebben weer een wedstrijd. ‘Man van de wedstrijd’ Yoran Bakhuis komt tot twee keer toe gevaarlijk door, maar in het doel geeft Tom Platje even zo vaak, maar ternauwernood ‘brand meester’. Als opnieuw Prijs zijn naam eer aandoet staat het zomaar gelijk. De toeschouwers begrijpen er niets van en gaan mopperend richting koffie. De teneur? Tjonge jonge 2-2, we hadden al met 4, 5-2 voor moeten staat.
  De verdiende voordelige marge valt halverwege deel 2. Het is hotsknots voor de goal van Tom Platje en ja, wie geeft het laatste tikje? Was dat Remon Kleinlugtenbeld, die was inderdaad in de buurt, maar Tim Schotman gaf het laatste zetje. In de resterende tijd is de 4-2 veel en veel dichterbij dan de 3-3, die eigenlijk nooit in zicht is, maar ja, je weet het nooit. Back Sebastiaan Bolks heeft keer op keer zicht op nummer 11. Het rugnummer van Bakhuis. Acties uit de klassieke voetbaldoos, achterlijntje halen en strak voortrekken. Het voorwerk van Bakhuis wordt door zijn maatjes niet bekroond. Jááá, 3-2 is en blijft link, maar blijft staan tot na negentig minuten en een beetje. Eindelijk! Buit binnen. Lachende gezichten na afloop. Het bier vloeit en smaakt beter dan de afgelopen weken. Lemele is van de nul en houdt nu slechts op basis van doelsaldo de rode lantaarn in bezit. Daar ligt komende weken de uitdaging: met of zonder toeschouwers, weg met dat kreng!
  De opstelling, doel: Ruan Weelink. Achter: Erik Lubbers, Thomas van Leusen, Steven Warmelink en Erik Lubbers. Midden: Tim Schotman, Thijs Pouw (78. Niek van ’t Erve) en Robin Schoenmaker (64. Tim Woudsma). Voor: Yoran Bakhuis, Remon Kleinlugtenbeld en Bram Kok.
  Stand 4F Oost: Juventa ’12 7-18, Achilles ’12 7-17, SV Rijssen 7-16, Daarlerveen 7-15, GFC 7-13, ATC ’65 7-12 (17-15), Bornerbroek 7-12 (13-14), Heracles 7-11, MVV ’69 7-9, Blauwwitters 7-7, Daarle 7-4, SC Rijssen 7-3 (6-19), SVV ’56 7-3 (10-24) en Lemele 7-3 (7-25).
  Sportclub Lemele ontvangt zaterdag GFC uit Goor. Om 14.30 uur wordt op Zandeinde afgetrapt.

  Foto: Namens sportclub Lemele loeren Yoran Bakhuis en Thomas van Leusen op een kans om doelman Tom Platje te verschalken

   

  Verslag/Foto: Willem Lampe

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.