Home / / Sinterklaasintocht dit jaar kriskras door Dalfsen

Sinterklaasintocht dit jaar kriskras door Dalfsen

DALFSEN – Na veel onduidelijkheid is het nu toch echt zeker! Sinterklaas komt komende zaterdag 13 november naar Dalfsen. Het is de organisatie gelukt om een alternatieve intocht te bedenken, waarbij de Sint en de Pieten kriskras door heel Dalfsen zullen gaan. Hiermee wordt voorkomen dat er veel mensen op één plek samen komen en kan er op een veilige en originele manier toch een intocht plaatsvinden.

Helaas moest Sinterklaas besluiten om zijn bekende Vechtvaarder nog een jaartje aan de ketting te houden. De traditionele intocht aan de Vechtkade wordt elk jaar door veel kinderen en ouders bezocht, echter met de huidige coronamaatregelen is dat niet mogelijk. Toch hoeven de kinderen niet te treuren. Sinterklaas komt met bijna twintig van zijn Pieten gewoon naar Dalfsen. De verwachting is dat hij meteen na aankomst in Nederland direct zal doorrijden. En om er zo snel mogelijk te kunnen zijn, heeft hij samen met de hoofdpiet een heel rap voertuig gehuurd, waarmee hij rond 13.30 uur in Dalfsen arriveert. Daarna legt hij samen met de Pieten een grote route af door het gehele dorp. De stoet trekt door diverse wijken van Dalfsen zodat alle kinderen de kans hebben om Sinterklaas te zien. Als je Sint nu niet ziet langskomen, luister dan goed, want de muziekpiet zorgt voor gezellige muziek, die je al van veraf kunt horen.

Vanaf 15.30 uur is Sinterklaas aanwezig in zalencentrum De Overkant op het Kerkplein voor een gezellig Sint & Pieten Feest. Daar kunnen kinderen tot en met 8 jaar vanaf 15.15 uur al naar binnen. Aan de ouders, opa’s en oma’s wordt gevraagd om met maximaal één persoon per gezin te komen. Het tonen van de QR code bij de ingang is noodzakelijk.

Lees ook

Gemeenteraad Dalfsen neemt besluit over zoekgebied Dalfserveld-West

Strenge voorwaarden voor opwekken duurzame energie DALFSEN – Na uitgebreid onderzoek is Dalfserveld-West het meest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.