Home / / Sint Nicolaas toegewuifd tijdens rondgang door de straten

Sint Nicolaas toegewuifd tijdens rondgang door de straten

NIEUWLEUSEN – Nee, Sint Nicolaas en zijn Pieten werden afgelopen zaterdag in Nieuwleusen niet bepaald opgewacht door drommen mensen. Althans, niet op één en dezelfde locatie, en dat was ook precies de bedoeling van de alternatieve intocht in het dorp.

Want vanwege de coronabeperkingen was er geen grote intocht op één locatie mogelijk. En dus werd de Goedheiligman niet zoals gebruikelijk door een grote groep kinderen en hun ouders verwelkomd bij het jaarlijkse feest in kulturhus De Spil, maar maakte de Sint met zijn gevolg een rijtoer door een flink deel van het dorp. Per open brandweerauto, begeleid door diverse andere voertuigen, maakte hij zijn entree bij de rotonde in de Burgemeester Backxlaan, om van daaruit kriskras door Nieuwleusen-noord en -zuid te rijden. Overal langs de kilometerslange route stonden kinderen van wie het hart vol verwachting klopte. Af en toe hield het gezelschap halt om de kinderen en hun ouders wat langer toe te wuiven, waarbij de Pieten vreugdedansjes op straat uitvoeren en allerlei lekkers en kleurplaten uitdeelden. Sint had af en toe zelfs tijd voor een high-five.
Een week eerder verwelkomde Dalfsen Sinterklaas al op soortgelijke wijze, waarna hij de daaropvolgende zondag in Lemelerveld werd onthaald. Afgelopen zondag sloot de Goedheiligman zijn tournee in de gemeente Dalfsen af met een bezoek aan Hoonhorst.

Tekst/Foto: Hans Keesmaat

Lees ook

Integraal Huisvestigingsplan Primair Onderwijs

Toekomstbestendige onderwijsvoorzieningen voor basisonderwijs DALFSEN – Het college van burgemeester en wethouders en de schoolbesturen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.