Home / / Rik-Jan de Groot wijst FC Ommen de weg tegen wankel Fit Boys

Rik-Jan de Groot wijst FC Ommen de weg tegen wankel Fit Boys

OMMEN – In de Vechtstad lopen de resultaten nog niet parallel met de verwachting. Niet overdrijven, het is niet zo dat de hoop van de FC Ommen-aanhang is omgeslagen in brandend maagzuur, maar de staat van dienst na zes duelletjes valt tot nu toe bar tegen. En de tweede helft tegen Hoogeveen, kom op nou jongens, dat was aspergevoetbal, bleek en futloos. Het zelfvertrouwen bleek nog brozer dan kroepoek van de chinees. Geen beter moment om van malaise naar polonaise te gaan dan op de eerste zaterdag van de nieuwe maand november. Met Fit Boys op bezoek moeten ‘de zwarte duivels van Heskamp’ eindelijk kleur op de wangen krijgen. Een frisse herstart. Niets ten nadele van de bezoekers uit Beilen, maar een blik in de recente geschiedenis leert dat het de laatste paar jaar hangen en wurgen is in de derde klasse. Na zes potjes is het in Beilen alweer peentjes zweten. Knokken, vechten, hopen, misschien zelfs met de handen ineen schietgebedjes prevelen en wensen dat een uitvaartplechtigheid naar een niveau lager uitblijft. En bij de FC? Ja, ja, ja, dat weten we nu wel, die is geblesseerd en die geschorst, ach en wee. Lekker belangrijk. Elf man op het veld, die moeten het doen! Kom op, geen gezeur. Winnaars hebben een verhaal, verliezers een excuus. De bierdrinkers in Weerkomm’n snakken na afloop op een stoer verhaal, geen slappe jeremiade.
Hè, hè, eindelijk een stoer verhaal. Juist op moment dat het elektronische scorebord van 89 naar 90 flitst blaast arbiter Jan Zagers de wedstrijd tot geschiedenis. Of wedstrijd, wedstrijd, het was appeltje-eitje voor de thuisclub. Tevreden supporters. Eindelijk een soepele overwinning (4-0). Met lachend gezicht loopt Rik-Jan de Groot op de leidsman uit Hardenberg af. “Goeie pot scheids, bedankt.” FC Ommen had geen kind aan de hekkensluiter van 3D. Het verweer van de ploeg uit Beilen was bedroevend zwak. Als angstige heideschapen beducht voor een roedel hongerige wolven. Na de thee verweerden de Drenten zich wat feller, maar als dit het is, dan het wordt een lastig seizoen voor de groengelen die zich op Westbroek gewillig naar de slachtbank lieten leiden. Routinier Rik-Jan de Groot wierp zich op als de grote roerganger en had er voor de thee al twee in het mandje liggen. Oké, de eerste vanaf elf meter was een makkie. Marvin Veerman stak de Derbystar leep tussen twee verdedigers op Nick Runhart. Ivo van Ewijk kwam niet uit met zijn passen en kegelde de Mazraoui van Ommen tegen de sprieten. Geen smerige overtreding, meer een onbenullige, maar bovenal een vergrijp. Zagers doet waar hij voor besteld is, fluit en wijst naar de stip. De Groot tekent voor zijn eerste. Lekker begin. Met zijn tweede goal krijgt de centrumspits de handen op elkaar. Was het verbeelding of zaten er een paar te kwijlen op de tribune? De pass van Martijn Deuten lijkt iets te enthousiast, maar Ti Ta Tovenaar De Groot controleert het speeltuig met de borst en pegelt met een acrobatisch hoogstandje, oftewel een daverende omhaal, de bal tegen het nylon. Groots, Groter, De Groot! Achterin gaf de thuisclub niets weg. Kortman had best zijn iPhone in de achterzak kunnen steken om de verveling te verdrijven, maar oké, bedienen blijft lastig met van die grote keepershandschoenen. Pal voor rust moet de doelman voor het eerst aan de bak en toont zich paraat. Na de onderbreking zit er meer pit in de gasten uit Beilen, maar wordt pijnlijk duidelijk waarom de equipe van trainer Otto Halmingh de rij van 3D sluit. Gevaarlijk wordt het zelden tot nooit voor de kist van Kortman. FC Ommen kan rekenen op zijn sluitpost en het defensieve blok voor hem toont zich net zo betrouwbaar als de Zeeuwse Deltawerken, er sijpelt niets door. Heskamp kijkt wat ie zoal op de bank heeft zitten en gunt zijn reserves speelminuten. Damon Nouri heeft slechts vijf minuutjes nodig om zijn invalbeurt te voorzien van een gouden lijst. 3-0, geen centje pijn. Zit er nog een hattrick in voor De Grote Man van deze dag? Nee. Zijn trainer gunt hem een publiekswissel. Tom Simons mag op de vrijgekomen stek nog een paar minuten meehobbelen van zijn coach. De van een blessure teruggekeerde buitenspeler kan best wel es zorgen voor keuzestress bij zijn trainer. Maar goed, als je dan toch problemen moet hebben, dan maar luxe problemen. Nouri drie minuutjes nodig voor een treffer? TomTom Simons slechts een. Lange bal dood op de pantoffel, korte draai en boem, 4-0. Lachende gezichten aan de kant van de FC bij het verlaten van het omheinde hoofdveld. Ja, ja, zo gaat ie goed, zo gaat ie beter, op naar een welverdiend biertje en vasthouden dit niveau.
De veldacteurs, doel: Stefan Kortman. Achter: Nick Runhart, Frank Merjenburgh, Robin Meijerink en Ramon Schuldink (45. Harm-Jan Tip). Midden: Balazs Toth (83. Noah van Dorsten), Martijn Deuten en Lars Dunnewind. Voor: Marvin Veerman (62. Damon Nouri), Rik-Jan de Groot (83. Tom Simons) en Maarten Schoemaker (72. Wilco Siertsema).
Stand 3D Noord: ZZVV 7-18 (23-7), Nieuwleusen 7-18 (18-5), Lutten 7-17, Hoogeveen 7-13 (19-10), Vitesse ’63 7-13 (17-16), Hollandscheveld 7-11, FC Ommen 7-10 (10-6), Dedemsvaart 7-10 (16-16), Klazienaveen 6-9, BSVV 7-6, Avereest 7-5, SVN ’69 7-3, CSVC 6-1 en Fit Boys 7-1.

Donderdagavond 11 november speelt FC Ommen voor de eerste ronde van de districtsbeker uit tegen Diepenveen. De wedstrijd op sportcomplex De Zunnebargh begint om 20.00 uur.

Verslag: Willem Lampe

Rik-Jan de Groot jaagt namens FC Ommen de defensie van Fit Boys grote schrik aan

Lees ook

Hilbert Moerman wederom lijsttrekker van PvdA Ommen

OMMEN – PvdA Ommen heeft besloten om, na een jarenlange samenwerking met de afdeling Hardenberg, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.