Home / / Politiek Verwoord: CU

Politiek Verwoord: CU

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is Dick Homans van de ChristenUnie aan het woord.

Wie wil dat nou niet…

Persoonlijke ruimte of juist ruimte in relaties, om goed voor jezelf en anderen te kunnen zorgen bijvoorbeeld. Ademruimte, soms letterlijk. Woonruimte. Speelruimte. Leefruimte. Financiële ruimte. Verlangens en behoeftes zijn vaak gerelateerd aan dit ruimtebegrip. Logisch ook. Het ontbreken van ruimte is vaak zeer belastend en kan een zware wissel trekken op fysieke en psychische gezondheid en weerbaarheid van jezelf en anderen. Het wél ervaren van ruimte is, mede daarom, een groot punt van dankbaarheid. Het is een zegen. Ruimte geeft vrijheid. En net als vrijheid is ruimte niet gratis. Het geeft verplichtingen en verantwoordelijkheden. Ruimte en verantwoordelijkheden. Woorden met ogenschijnlijk een ingebouwde paradox. Waarbij gekozen moet worden: óf vrijheid, óf verantwoordelijkheid. Maar zo zit ik er niet in. Voor mij zijn het woorden die samen optrekken: én vrijheid én verantwoordelijkheid. Als nieuwkomer in de gemeentelijke politiek van Dalfsen heb ik het proces rondom de begroting van dichterbij mogen meemaken. Ik moest in de nabeschouwing een paar keer denken aan deze ogenschijnlijke paradox.

Verantwoordelijkheid

‘De gemeente Dalfsen werkt aan een wendbaar en veerkrachtige samenleving en biedt een vangnet voor wie dat nodig heeft’. Dat is het motto bij de programmabegroting 2022-2025. Gelukkig ziet die begroting er, mede door de extra financiering van de Rijksoverheid er voor de komende jaren solide uit. Er zit zogezegd ruimte in. De huidige gemeenteraad geeft die begrotingsruimte door aan de nieuwe gemeenteraad die na de verkiezingen van 16 maart volgend jaar zal aantreden. Vanuit die basisgedachte werd op donderdag 4 november ook de programmabegroting vastgesteld. En tegelijkertijd heeft de huidige raad stevig haar verantwoordelijkheid genomen. De unanieme steun voor het amendement ‘bestrijding energiearmoede’ is daarvan een prachtig bewijs. Met het nemen van die verantwoordelijkheid wordt voor mij direct zichtbaar dat het gekozen motto bij de begroting ook serieus wordt genomen. Geen loze woorden voor morgen, maar praktische toepasbare daden in mijn gemeente van vandaag.

Kandidaat

Daar word ik blij van en geeft me energie. Daar wil ik me ook voor inzetten! Om die reden heb ik me kandidaat gesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen die volgend jaar op 16 maart worden gehouden. Door een verhuizing met ons gezin al bijna 20 jaar verweven met deze prachtige gemeente, maar ik voelde tot voor kort nooit de ruimte om meer te zijn dan een betrokken inwoner. Die ruimte is er nu wel en daar ben ik dankbaar voor! Vanuit een christelijke identiteit wil ik daarin ook mijn verantwoordelijkheid nemen. De ChristenUnie is de partij waarmee ik me verbonden voel. Samen met de fractieleden Rietje Lassche en Dick van Gelder en samen met de steunfractie en alle andere betrokkenen hoop ik dat we in Dalfsen ook na de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 een krachtig modern christelijk geluid kunnen blijven laten horen op alle belangrijke thema’s. Uw steun en gebed is daarbij essentieel. Wilt u daar ruimte voor maken?

Hartelijke groet,
Dick Homans

Lees ook

PvdA Ommen, klaar voor de toekomst

OMMEN – Het verkiezingsprogramma is klaar, de kandidaten zijn bekend: PvdA Ommen is klaar voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.