Home / / Politiek Verwoord: LPO

Politiek Verwoord: LPO

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is de LPO aan het woord.

De Lokale Partij Ommen over de begroting 2022

Afgelopen donderdag heeft de gemeenteraad van Ommen de begroting voor 2022 vastgesteld. Omdat het de laatste begroting is voor de verkiezingen van maart 2022 was het een combinatie van terugkijken en vooruitkijken.

De Lokale Partij Ommen is erg positief over de financiële positie van Ommen. Er is een stevig banksaldo waarmee eventuele tegenvallers prima opgevangen kunnen worden. Het gevoerde beleid en de uiterst positieve ontwikkelingen in zowel de verkoop van bouwkavels aan particulieren als aan bedrijven op de Rotbrink zorgen daarvoor. Door de goede financiële situatie kunnen we onze inwoners iets teruggeven. Nadat eerder, via een motie van de LPO, de hondenbelasting is afgeschaft kunnen we nu ook iets compenseren van de extra OZB die inwoners betaald hebben in de jaren dat het financieel slecht ging met de gemeente. Daarom is de LPO mede indiener van de motie om de inflatiecorrectie van 1,6% niet toe te passen. Verder willen we graag dat een gedeelte van de reserves ingezet worden om nog meer te investeren in onze gemeente ten dienste van onze inwoners.

Investeringen

En laten we daarbij niet vergeten dat er de afgelopen jaren heel veel is gerealiseerd.
Zo is er fors geïnvesteerd in schoolgebouwen: Kindplein West en de Boslustschool zijn daarvan de grootste voorbeelden. Er is en wordt veel geïnvesteerd in de infrastructuur binnen Ommen en tussen de kleine kernen en Ommen: veilige fietsverbindingen, tunnels en bermversteviging. Ook wordt er veel geïnvesteerd in de Ommer samenleving. Maatschappelijk initiatieven krijgen een kans en worden gerealiseerd. Er is hard gewerkt aan toeristisch Ommen. Zowel op het gebied van promotie maar ook via bijvoorbeeld het pontje bij Varsen en het nieuwe Historisch Museum. Verder kunnen winkeliers zelf bepalen of ze op zondag open willen zijn. Er wordt hard gewerkt aan de Laarakkers en er liggen volop plannen voor verdere investeringen om Ommen nog meer gastvrij, groen geïnspireerd en gezond te maken. Woningbouw in de kleine kernen, Kindplein Oost, renoveren skatebaan, aanpassingen sportpark, aanpakken van industrieterrein De Strangen en de aanpak van Vitale Vakantieparken.

Wonen

Verder wil de LPO graag zo spoedig mogelijk aan de gang met de inventarisatie van recreatieve fiets- en wandelpaden die hoognodig aangepakt of aangelegd moeten worden. Gelukkig wordt het Stuwepad nu gerealiseerd. Een aantal andere plaatsen zijn: de Junnerbaan, de Steile Oever en een fiets/wandelpad vanuit Lemele naar de top van de Lemelerberg. Op het gebied van bouwen blijft het de LPO een doorn in het oog dat eigen inwoners zo moeilijk aan een bouwkavel of woning kunnen komen. Door Europese wetgeving is het niet toegestaan om mensen van buiten de gemeente niet de mogelijkheid te geven in Ommen te bouwen. Maar wel zou er mogelijk met een inschrijflijst gewerkt kunnen worden. Ook denkt de LPO dat een starterssubsidie kan bijdragen. Tot slot wil de LPO verder werken aan de veiligheid binnen onze gemeente en het tegengaan van overlast.

Samenvattend is de LPO tevreden over alles wat er bereikt is maar zijn er nog genoeg zaken die opgepakt moeten worden. De LPO is er klaar voor om te blijven werken aan een beter Ommen voor iedereen!

Fractie Lokale Partij Ommen,
Dick Remmers
Gerard Hemmink
Rob Dalenoort
Melchior Bauman

 

Lees ook

Kerstconcert in WH Zwart Hal

LEMELERVELD – Ad Huetink verzorgt op zaterdag 11 december een orgelconcert in de WH Zwart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.